adjustProjectes

Som de la Ribera!

Institucions Institut de Recerca de l’Aigua de la UB (IdRA)Institut La Ribera

L’institut La Ribera, de Montcada i Reixac, té en l’Instiut de Recerca de l’Aigua de la Universitat de Barcelona (IdRA) el millor aliat, tenint en compte la relació d’aquesta població amb el riu Besòs i el seu patrimoni cultural i històric relacionat amb l’aigua: la Casa de la Mina, la Casa de les Aigües i l’estructura hidràulica mil·lenària del Rec Comtal.

Per tot això, l’eix del seu projecte Magnet gira entorn de la temàtica de l’aigua a Montcada, tant des de la perspectiva científicotècnica com històrica i social. IdRA hi juga un paper bàsic en la transmissió de coneixements, metodologies de recerca i treball interdisciplinari. La lluita contra la contaminació, l’ús racional de l’aigua, l’esforç per superar les deficiències d’abastament i la previsió i gestió de situacions extremes (sequeres i inundacions) són alguns dels exemples d’aquest treball.

El programa Magnet és una oportunitat per a l’institut per oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l’alumnat en la societat actual, implementant noves metodologies de treball. Amb una formació i acompanyament constants i amb l’aliança amb un institució de prestigi, el centre educatiu avança cap a un enfocament multidisciplinari i un aprenentatge significatiu, que situa l’alumne al centre.

Aliances

account_balanceInstitucions

Institut de Recerca de l’Aigua de la UB (IdRA)

L’Institut de Recerca de l’Aigua (IdRA) és una estructura de recerca de la Universitat de Barcelona....
Llegir més
local_libraryCentres educatius

Institut La Ribera

L’Institut La Ribera acompanya cada noi i noia en el camí del seu projecte vital, acceptant...
Llegir més

Equip magnet

Maria Masip

Formadora

Xavier Roigé

Professor d'Antropologia Social i Cultural Universitat de Barcelona

Contingut relacionat

La UB apropa la seva experiència a l’institut La Ribera

Els alumnes van poder conèixer com treballen els investigadors de la UB, partner del centre.
Obrir enllaç