Cocreació de projectes transformadors i magnètics

Tags
  • aliances magnet
  • cocreemmagnet
  • projectes imant

Un centenar de docents de centres magnet, les seves institucions partner i les persones formadores van generar propostes magnètiques creatives i engrescadors per aquest curs 2022-23 durant la jornada de cocreació de projectes imant, celebrada el 8 de novembre Hub Social.

Cocrear a través d’una dinàmica per a construir plegats projectes imant per al centre va ser l’objectiu de la jornada que es va iniciar amb una dinàmica d’aportació d’idees de la mà d’Alba Vilaregut, coordinadores Magnet en comissió de servei del Departament d’Educació. Els projectes imant esdevenen una transformació sustantiva que impacta a tot el centre, s’estenen gradualment generant canvis en múltiples àmbits i projecten el centre i el partner a l’entorn.

Durant la sembra d’idees els assistents van compartir motivacions, interessos i necessitats tot somiant, creant, imaginant i transformant. De les idees resultants, els grups van triar-ne una per enriquir-la a través de preguntes relacionades amb els quatre eixos magnet amb l’inici com denominador comú, “Com podríem…”: Incorporació del saber del partner, fer-pensar-comunicar, organització del centre, estratègia comunicativa.

Fer florir la proposta va ser la tercera fase de la jornada, en la que els centres van aterrar i donar forma a la idea, desgranant-la i concretant-al el màxim possible. Amb la proposta desenvolupada, va ser el moment de millorar-la i validar-la a través d’un retorn concret, constructiu i amable de la resta de participants. Algunes preguntes clau per la fase de validació van ser qüestionar-se si genera impacte i transformació i si és real, possible i viable. Amb les noves mirades que van aportar nous aprenentatges va ser el moment de compartir el prat de propostes amb un titular.

Llavors de projectes imant

Per finalitzar la jornada, els grups de centres, partners i formadores participants van escriure el projecte en un paper plantable que van traslladar a un test amb terra i aigua perquè germini, creixi i floreixi.

Materials de la jornada #CocreemMagnet

La jornada va ser possible gràcies a l’equip de coordinació Magnet que va comptar amb el suport de la facilitadora Mar Cano i de l’equip de formadores dels centres.

Fase 1: Sembrem llavors d’idees

Fase 2: Fem créixer la nostra idea

Fase 3: Fem florir la proposta

Fase 4: Validem la proposta

Fase 5: Compartim el prat de propostes