account_balanceInstitucions

Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB)

CEAB recollida mostres mar
Adreça C/ d'accés a la Cala St. Francesc, 14 Blanes - Girona - 17300
Telèfon 972 336101
Xarxes sociales
Correu electrònic divulgacio@ceab.csic.es

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) és un centre d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que depèn del Ministeri d’Economia i Competitivitat. El CEAB es va inaugurar a l’octubre de 1985 i en l’actualitat centra la seva activitat investigadora en els àmbits de l’ecologia i la biologia d’organismes, tant de sistemes marins com d’aigües continentals.

La investigació que es porta a terme al CEAB té com a objectius generals identificar la diversitat d’organismes i entendre les seves funcions i interaccions en la naturalesa, així com l’aplicació d’aquest coneixement en l’ús i gestió racional dels recursos del nostre planeta i la predicció de respostes a modificacions ambientals. Es treballa amb una àmplia gamma d’estudis i aproximacions que van des de la composició bioquímica i genètica dels organismes fins a l’estructura i dinàmica de poblacions i ecosistemes.

El CEAB aspira a ser un centre amb reputació internacional que sigui referent nacional en biologia marina, limnologia i ecologia. El seu propòsit és desenvolupar una investigació tècnicament actualitzada i conceptualment sòlida i creativa, que permeti contribuir a l’avanç del coneixement i a la seva aplicació, per afrontar els reptes que es plantegen en el desenvolupament d’una societat sostenible.