Molecular Plasticity, dansa i ciència a Lloret de Mar

Tags
  • aliances magnet
Molecular Plasticity Rocagrossa CEAB

L’Institut Rocagrossa i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) han organitzat una activitat que combina la dansa amb la conversa científica, Molecular Plasticity. És un espectacle de “La Ciència Al Teu Món” i de la Dra. Inmaculada Yruela, investigadora del Grupo de Biología Computacional y Estructural de la Estación Experimental de Aula Dei (CSIC) amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

L’espectacle interactiu i multisensorial combina la ciència, la dansa, audiovisuals i la tecnologia interactiva per descobrir un nou paradigma en biologia molecular. Conté un potent missatge d’inclusió i tolerància: “Ser diferent no ha de ser necessàriament un desavantatge”, ja que explica la funció de les proteïnes dúctils en el desenvolupament de processos evolutius i malalties importants. Proteïnes que, al principi, es van descartar per ser diferents o irregulars, i que ara són cada dia més populars entre la comunitat científica per la seva versatilitat i gran potencial pel que fa a nous descobriments. La sessió es va representar al Teatre Municipal de Lloret de Mar el passat 27 de març.

La representació va comptar, també, amb l’experiència de dues científiques que van fer reflexionar sobre la importància de la biodiversitat per la conservació dels ecosistemes. La Dra. Inmaculada Yruela Guerro, Estación Experimental de Aula Dei (CSIC) i la Dra. Meritxell Genovart Millet, investigadora del Grup d’Ecologia Teòrica i Computacional del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i responsable del projecte de divulgació i cultura oceànica Ocean Night.