Què necessito per ser feliç? Una mirada social, científica i artística a la felicitat

Tags
 • aliances magnet
Què necessito per ser feliç b49

Què necessito per ser feliç? Una mirada social, científica i artística als elements que condicionen la nostra felicitat, ha estat el títol de l’exposició impulsada per l’alumnat de l’Escola Mas Casanovas en aliança Magnet amb l’Hospital Sant Pau i Santa Creu i Sant Pau Recinte Modernista.

Al llarg de la història, el tema de la felicitat ha estat tractat des de la filosofia, la ciència, la psicologia, la religió. Els filòsofs de l’antiga Grècia ja es preguntaven ‘En què consisteix la felicitat humana? On resideix?’ Els infants i els i les mestres de l’escola Mas Casanovas s’han plantejat: Què necessito per ser feliç? L’alumnat de l’escola s’ha adonat que podem tenir respostes diferents i totes elles vàlides. Durant tot el curs 2023-24 han aprofundit en els diferents elements que condicionen la felicitat, des del funcionament del cos i de la ment, les relacions que establim amb altres fins als models socials, però també han cercat dades i investigacions de persones expertes.

La comunitat educativa de l’Escola Mas Casanovas ha resumit els projectes i aprenentatges en una mostra itinerant que es va inaugurar el 20 de març, dia mundial de la felicitat, al vestíbul de l’Hospital Sant Pau, amb la presència de la comunitat educativa del centre i representants de l’Hospital, del Consorci d’Educació de Barcelona i de l’equip de coordinació del programa. “Amb aquesta exposició, des de l’escola Mas Casanovas, no volem donar respostes sinó que més aviat volem generar més preguntes i fomentar converses” va afirmar Xavi Miranda, cap d’estudis de l’Escola Mas Casanovas. Durant la inauguració, Laia Turon, neuròloga del Servei de Pediatria de l’Hospital Sant Pau, va compartir les bases científiques que fan del cervell l’ òrgan de la felicitat.

Després d’uns dies la mostra es va traslladar al Recinte Modernista, partner magnet de l’Escola. Uns dies més tard la mostra va ser traslladada a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda i, posteriorment, a l’Escola Mas Casanovas, on l’alumnat va explicar les projectes a les famílies.

Una mostra per compartir aprenentatges
La mostra ha donat a conèixer com es desenvolupen els projectes científics, socials i artístics a l’escola; projectes que vertebren els aprenentatges a partir de la construcció del coneixement i del pensament crític dels infants. Es tracta d’una activitat desenvolupada en el marc del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu” i és un molt bon exemple de com un centre educatiu magnet pot desenvolupar una sèrie d’aprenentatges competencials a partir d’una proposta de les seves institucions partner.

 • Introducció. Què necessito per ser feliç? Pòster resum del projecte
  Un projecte d’equip.
 • Eix 1. Què pensa el món? Pòster resum del projecte
  Es pot mesurar la felicitat. Alumnat de 4t
  Què diu el món que la gent necessita per ser feliç? Alumnat de 3r
 • Eix 2. La felicitat dintre del cos? Pòster resum del projecte
  Com sabem què ens agrada? Alumnat de 1r
  Quin és l’òrgan de la felicitat? Alumnat de 6è
 • Eix 3. Construint la felicitat Pòster resum del projecte
  Em conec, et conec. Alumnat de 5è
  La nostra història. Alumnat de 2n
 • Eix 4. El nostre espai Pòster resum del projecte
  Al voltant de la taula. Espai menjador
  Come to our leisure centre! Alumnat d’anglès
 • Eix 5. Receptes de la felicitat Pòster resum del projecte
  Ingredients per ser feliç. Alumnat d’educació infantil
  Què em cal? Jo també vull ser feliç. Aula hospitalària Hospital Sant Pau

Més informació a través de l’etiqueta #FelicitatMasCasanovas