adjustProjectes

Un món per aprendre feliç

Institucions Institut de Ciències del Mar – CSICEscola Eduard MarquinaEscola Concepció Arenal

Les escoles Eduard Marquina i Concepció Arenal, de la mà de l’Institut de Ciències del Mar del CESIC, han fet entrar el fons del mar a les aules per elaborar propostes didàctiques engrescadores. El programa Magnet els ha permès treballar per projectes, de manera col·laborativa i traslladant els aprenentatges a les diverses àrees.

L’alumnat aprèn a calcular les fondàries o els litres d’aigua que hi ha al mar, desperta la seva curiositat dibuixant el fons marí, descobreix els animals i plantes que hi viuen i potencien les seves habilitats comunicatives preguntant, explicant i exposant. Aquesta manera competencial de treballar els resulta realment satisfactòria, amb un aprenentatge més vivencial i significatiu.

La col·laboració amb una institució de referència és clau per poder comptar amb el suport de científics, tant per a la formació del professorat com de l’alumnat. A més, les dues escoles han gaudit d’una rèplica d’un submarí científic, que ha permès que els alumnes entrin i vegin el fons marí. Una experiència que els ha fomentat la curiositat a través de l’observació directa.

 

Aliances

account_balanceInstitucions

Institut de Ciències del Mar - CSIC

L’Institut de Ciències del Mar (ICM) és el centre més gran de recerca marina d'Espanya i un dels més importants...
Llegir més
local_libraryCentres educatius

Escola Eduard Marquina

Escola que afavoreix l’educació a temps complet, amb el desenvolupament del Projecte Integral per a l’Èxit Educatiu (PIEE), garantint una...
Llegir més
local_libraryCentres educatius

Escola Concepció Arenal

L’escola Concepció Arenal treballa perquè tots els alumnes adquireixin el domini de les eines essencials de l’aprenentatge i l’actitud que...
Llegir més
4

Equip magnet

Carine Simon

Institut de Ciències del Mar

Janire Salazar

Institut de Ciències del Mar

Maria Vicioso

Institut de Ciències del Mar

Vanessa Balagué

Institut de Ciències del Mar