2024-25, iniciem un nou curs escolar amb molt magnetisme

Tags
  • aliances magnet
  • nit de la recerca

Els centres Magnet han començat un nou curs ple de reptes i projectes com la participació en la Nit Europea de la Recerca el 27 de setembre. La coordinació del programa, que aquest any incorpora sis nous centres, ha organitzat diverses trobades i sessions, entre les quals destaca la 10a Jornada Magnet el 27 de juny.

Els centres Magnet han arrencat aquest setembre plens d’energia i projectes per tirar endavant, amb l’acompanyament de les seves institucions partner. De fet, alguns centres han iniciat el curs amb trobades magnètiques a la seu de la seva institució partner, com és el cas de l’Escola Gabriel Castellà d’Igualada i l’ICE-CSIC.

Un dels primers projectes d’aquest inici de curs és la participació dels centres Magnet en la Nit Europea de la Recerca, que se celebrarà la setmana del 27 de setembre de 2024 per apropar la recerca i la innovació dels partners al públic de totes les edats.

Aquest 2024-45 sis nous centres educatius inicien el seu primer curs al programa Magnet, després de superar l’any 0 del projecte, una fase en què s’ha validat que les escoles i instituts tenen les condicions òptimes internes i externes per poder iniciar el seu projecte magnet.

Sis nous centres Magnet
Vic, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat i Barcelona són els municipis dels sis centres educatius que iniciaran el primer curs magnet en aliança amb institucions d’excel·lència. L’Escola Vic Centre (Vic) en aliança amb el Centre Tecnològic Beta (UVic), l’Escola Arquitecte Gaudí (Sant Feliu de Llobregat) en aliança amb el Col·legi d’Arquitectes (COAC), l’Escola Joan Maragall (Sant Cugat) en aliança amb el CREAF, l’Escola Pare Poveda (Barcelona) en aliança amb l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDEA-CSIC), l’Escola Rius i Taulet (Barcelona) en aliança amb el Col·legi d’Arquitectes (COAC) i l’Institut Lluís Vives (Barcelona) amb l’IBEC. Amb aquestes incorporacions el programa Magnet aplega 47 centres educatius amb un total de 14.548 alumnes i 1.557 docents de 28 municipis de tot Catalunya.

Sessions i Jornada Magnet
Durant el curs, els centres magnet tindran ocasió per trobar-se a les sessions d’equips impulsors, que els permetran avançar en la transformació educativa a través de la cocreació de projectes magnet o la millora de la comunicació i de les portes obertes, entre d’altres eixos. Entre les trobades d’aquest any, destaquem la 10a. Jornada Magnet, que se celebrarà el divendres 27 de juny. Aquesta trobada serà un espai d’intercanvi, reflexió i trobada entre mestres i professorat de tots els centres que formen part del programa. Podeu consultar les trobades al calendari magnet del curs 2024-25.

Magnet, deu anys d’aliances que capgiren la segregació

Aquest curs comença després de la celebració de la primera dècada del programa Magnet el curs passat, que va constatar que revertir la segregació escolar és possible amb el compromís de tots els agents implicats: equips directius, claustres, institucions partner, persones formadores, alumnat, famílies i Administracions local i educativa. Tal com mostren les Deu experiències de transformació educativa que hem recollit.