"Magnet ens ha permès constatar com la unió entre fabricació i ordinador és una potent eina pedagògica per estimular l’aprenentatge"

Doctor Enginyer industrial per l’ETSEIB (UPC) i màster CIME pel CIM UPC, on ha desenvolupat la seva carrera professional i actualment n’és el director general. També és professor associat al Departament d’Enginyeria Mecànica de la UPC des del 1995 i responsable del Màster en Disseny i Enginyeria en Fabricació Additiva. Al CIM UPC impulsa diversos projectes relacionats d’una forma o altra amb la Fabricació Additiva, des de la creació d’espais públics de fabricació digital a la investigació en el camp dels prototips mimètics amb el cos humà impresos en 3D per assajar intervencions quirúrgiques d’alta complexitat.
“El CIM UPC té tres ànimes: la industrial, la de recerca i la formativa. És quelcom bastant excepcional, i és la forma de respondre a la missió de fer avançar la fabricació digital a tots els nivells de la societat.
En aquest context, el projecte Magnet ens ha permès constatar com la unió entre fabricació i ordinador és una potent eina pedagògica per estimular l’aprenentatge, fent que els nostres infants facin un salt qualitatiu cap a l’èxit escolar. I això ens ha atret molt, perquè ens adonem que la raó última de tot el que fem és per canviar el món: tenim el privilegi, amb el que fem i sabem, de generar oportunitats de progrés on aparentment això pot resultar difícil, com ara les escoles amb elevats percentatges de segregació escolar.
El resultat és que com a centre tecnològic de la UPC, ens estem esforçant molt més en la nostra tasca perquè hem vist en directe l’impacte de la nostra acció sobre allò que és el més important: els nostres infants.”