Propostes educatives Magnet al Popap Escolar de Catalunya Ràdio

Tags
  • aliances magnet
  • propostes educatives
Popap Escolar Saavedra

Les escoles i instituts Magnet han seguit compartint les seves propostes educatives al programa Popap Escolar de Catalunya Ràdio, que s’ha emès diàriament per promoure continguts que contribueixin a l’aprenentatge dels alumnes catalans que s’han quedat sense classes pel confinament. El programa de Catalunya Ràdio s’ha emès fins a final del curs escolar fruit d’un acord amb el Departament d’Educació amb la voluntat d’oferir propostes de matemàtiques, llengües, art, ciències, anglès, música o història al més d’un milió i mig d’alumnes del país.

La voluntat divulgativa dels centres Magnet ha empès a algunes escoles a participar al programa radiofònic i compartir-hi propostes educatives relacionades amb la seva institució partner. És el cas de l’Escola Peramàs de Mataró, en aliança amb el CREAF, que en motiu del dia Mundial del Medi Ambient, va compartir una activitat per reconèixer els ocells de la ciutat amb els més petits de casa. La cap d’estudis de l’escola, Sandra Domingo, va compartir alguns tips per observar ocells: anar per entorns tranquils i no fer soroll, intentar sortir sempre a la mateixa hora (entre 8.00 i 9.00, entre 14.00 i 15.00 i entre 18.00 i 19.00), i portar uns prismàtics. Podeu escoltar el podcast del programa, emès el 5 de juny, o veure el mapa interactiu amb els ocells que els alumnes de l’escola Peramàs han avistat a Mataró.

L’escola Saavedra de Tarragona, en aliança amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV, va compartir les indicacions per construir un semàfor sonor. Sergi Moncusí, va explicar com construir un semàfor mesurador de la intensitat del so amb arduino. Podeu escoltar el podcast del programa, emès el 10 de juny, o bé consultar el tutorial Com construir un semàfor sonor des del web de l’escola.

Més propostes magnètiques al Popap Escolar:

Els centres Magnet comparteixen propostes educatives a Catalunya Ràdio

Propostes educatives magnètiques al Popap Escolar de Catalunya Ràdio