Els centres Magnet comparteixen propostes educatives a Catalunya Ràdio

Tags
  • aliances magnet
  • propostes educatives
Els centres Magnet comparteixen propostes educatives a Catalunya Ràdio

Les escoles i instituts Magnet comparteixen les seves propostes educatives al programa Popap Escolar de Catalunya Ràdio, que s’emet diàriament per promoure continguts que contribueixin a l’aprenentatge dels alumnes catalans que s’han quedat sense classes pel confinament. El programa de Catalunya Ràdio s’emet fruit d’un acord amb el Departament d’Educació i té la voluntat d’oferir propostes de matemàtiques, llengües, art, ciències, anglès, música o història al més d’un milió i mig d’alumnes del país.

La voluntat divulgativa dels centres Magnet ha empès a algunes escoles a participar al programa radiofònic i compartir-hi propostes educatives relacionades amb la seva institució partner. És el cas de l’Escola Sant Ignasi de Manresa, en aliança amb la Fundació Althaia, que va explicar quan i quant creixem. Pep Llenas, mestre d’infantil del centre, va exposar dues formes de poder saber d’una manera aproximada com serem d’alts quan siguem grans, una a partir de l’alçada de la mare i el pare, que és la fórmula que utilitzen els pediatres, i una altra a partir de la mesura de quan érem petits. Si voleu calcular-ho podeu consultar el tutorial o bé recuperar el podcast del programa, emès el 8 de maig.

L’escola Camps Elisis de Lleida, en aliança amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, va explicar com fer una maqueta de casa nostra. Lourdes Arbós, mestra de l’escola va plantejar l’activitat com una experiència vivencial de les tres dimensions mitjançant els racons en l’entorn més proper dels alumnes en aquests moments de confinament, casa seva. Si us interessa l’activitat podeu consultar el tutorial o bé escoltar el podcast, emès el 13 de maig.

La programació amb Scratch va ser l’activitat que va mostrar l’escola Rocafonda, en aliança Magnet amb el TecnoCampus de Mataró. Laura Pueyo, mestra de l’escola i coordinadora TAC va explicar el funcionament de l’Scratch, un entorn de programació visual per blocs adreçat a infants i joves que permet crear històries interactives, jocs, creacions artístiques, música, simulacions i animacions i compartir-les amb altres persones d’arreu del món. Podeu consultar el tutorial al web de l’escola o bé recuperar el podcast, emès el 21 de maig.

Per què l’oli sura en l’aigua? Va ser la pregunta que va precedir l’activitat de l’Escola Gayarre, en aliança Magnet amb l’IBEC, que va tractar de la densitat dels líquids. Àngels Suárez, mestra de l’escola, va explicar com a través de l’activitat els infants poden comprovar que hi ha líquids que es dissolen i altres que no per entendre el concepte de densitat com a qualitat dels líquids. Podeu veure l’experiment en aquest vídeo de youtube o bé escoltar el podcast, emès el 27 de maig.

Està previst que l’escola Peramàs de Mataró, en aliança Magnet amb el CREAF, ens expliqui una activitat relacionada amb el medi ambient el proper divendres 5 de juny a les 16 hores.

Més propostes magnètiques al Popap Escolar:

Propostes educatives Magnet al Popap Escolar de Catalunya Ràdio

Propostes educatives magnètiques al Popap Escolar de Catalunya Ràdio