Recicla bé!, l’escola Peramàs promou la cura del medi ambient

Tags
  • aliances magnet
  • medi ambient

L’alumnat de 3r de l’escola Peramàs ha finalitzat el projecte Recicla bé!!! en el marc de l’aliança Magnet que el centre mataroní manté amb el CREAF. L’alumnat de l’escola té molt presents les 3 R per tenir cura del medi ambient: reduir, reutilitzar i reciclar. I el projecte Recicla bé!!! se centra en la tercera R, reciclar.

En primer lloc, l’alumnat de 3r van visitar la Planta de Triatge de residus del Maresme on van descobrir què passa amb la brossa que es llença al rebuig i van donar la seva opinió de com millorar aquest procés selectiu, van concloure que calia reciclar encara més i millor. Després van investigar a on van a parar els residus i amb una observació als carrers de l’entorn, van comprovar que molts ciutadans no reciclen bé. En aquest context, el grup va elaborar una campanya de conscienciació a la ciutadania perquè recicli bé. Els nens i nens van elaborar cartells que van distribuir per diferents contenidors de reciclatge de la ciutat.

A banda, i potenciant l’aprenentatge interdisciplinari i la connexió d’àrees, van oferir una exposició a les famílies D’art Reciclat. L’exposició va consistir en crear joguines, estructures, estris i tot allò que sortís de la seva imaginació a partir de la reutilització de residus i/o objectes quotidians.

Que no t’ho expliquin, descobreix-ho!

L’escola Josep Manuel Peramàs de Mataró defensa que la curiositat és el motor de l’aprenentatge, i és per això que aposta per l’observació, la descoberta, la manipulació i la investigació; aspectes inherents al CREAF (Centre de Recerca Ecològica i A Forestals). Aquesta aliança els permet portar la ciència a les aules, l’observació del medi des del punt de vista científic, i transmetre valors tan importants com la sostenibilitat i la cura del medi ambient.