‘Què vol dir aprendre avui?’, lema de la 6a Jornada Magnet

Tags
 • actualitat
Jornada Magnet 2018

Ara que estem a punt de tancar el curs, arriba el moment d’una nova jornada Magnet, per tal de poder intercanviar, conversar i aprendre de les experiències i el coneixement que anem construint en els diferents centres.

Aquesta cita, que se celebrarà el 26 de juny a la UPC del Baix Llobregat, vol ser un temps de trobada, d’intercanvi i de reflexió entre els docents dels diferents centres que participeu en el programa, i també els professionals de les institucions partner.

Amb el lema “Què vol dir aprendre avui?”, aquesta sisena jornada vol posar en joc els principis pedagògics Magnet:

 • L’alumne és un subjecte actiu en el seu procés d’aprenentatge.
 • Aprendre és investigar deliberant.
 • El currículum es treballa de forma competencial.
 • Els processos d’aprenentatge articulen pensar, fer i comunicar.
 • El professor o el mestre esdevé un estratega, un facilitador i un acompanyant en els procesos.

Al llarg de la jornada trobareu diversos espais de reflexió, creació, participació…  que us poden ajudar en la vostra tasca professional. Però també esperem que us donin eines per compartir amb la resta del vostre claustre i avançar cap una centre que aprèn i que investiga noves formes d’aprenentatge. Un camí on la relació i la vinculació amb les institucions partner és un element clau per a la construcció del coneixement.

Per poder assolir aquest objectiu, cadascun dels mestres i professors trobareu una oferta de 15 tallers, 6 taules d’experiències, una taula rodona i una xerrada-diàleg. Cada assistent podrà anar teixint el seu recorregut, amb l’objectiu que allò que s’emporti de la jornada sigui únic i permeti un intercanvi posterior amb els seus companys de claustre.

La jornada s’estructura en tres grans blocs:

 • En el primer i segon bloc, cada participant podrà escollir entre 15 tallers dinamitzats pels formadors Magnet i 6 taules d’experiències dels centres educatius que ja porten més d’un any en el programa.
 • En el tercer bloc, hi haurà tres propostes:
  • Una xerrada-diàleg sobre “Què vol dir aprendre avui?” entre Joan Domènech (mestre i exdirector de l’escola Fructuós Gelabert) i Betlem Cuesta (professora a l’IE Les Vinyes).
  • Un taller de “Creació d’una proposta gamificada amb el nostre partner”, dinamitzat per Oriol Ripoll, especialista en jocs.
  • Una taula rodona sobre “Treball per projectes, per a què?”,on tres mestres i professors compartiran la seva mirada cap a l’aprenentatge i el treball per projectes: David Vilalta (mestre, formador i assessor del programa Magnet), Rosa Clar (directora de l’institut Tordària) i Maria Casanovas (Cap d’estudis de l’escola Rellinars).

Volem agrair a tots els docents dels centres Magnet el vostre compromís diari per l’equitat educativa, i molt especialment als centres que a la jornada d’enguany compartireu generosament una part de la vostra experiència Magnet.  També agraïm als formadors per aportar el vostre saber en els tallers o taules d’experiències; als partners per la vostra inestimable implicació i, en especial, a la UPC del Baix Llobregat, que acull aquesta sisena jornada, en la qual esperem participar-hi uns 600 docents!

Us hi esperem!

Veure programa