L’Escola Peramàs celebra el seu 50è aniversari

Tags
  • aliances magnet
Peramàs 50è aniversari

L’Escola Peramàs de Mataró commemora el seu 50è aniversari en un acte en el qual l’alumnat, actual i antic, van ser els grans protagonistes, juntament amb les autoritats polítiques i educatives de la ciutat.

L’escola, la llavor, el claustre, les famílies, l’alumnat, la xarxa educativa, el temps, l’administració. Són alguns dels mots amb els quals l’Escola Peramàs va definir la seva comunitat educativa durant la celebració del cinquantè aniversari, el passat 25 de març, amb un acte a l’auditori del TecnoCampus. La celebració va comptar amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, el director de Serveis Territorials d’Educació al Maresme-Vallès Oriental, Simó López, la formadora del projecte Magnet, Genina Calafell, representants del CREAF, partner magnet de l’escola, i famílies del centre educatiu mataroní.

El claustre de l’Escola Peramàs va compartir la seva visió de l’ofici de mestre amb reflexions com: “Ser mestre consisteix a saber que tota la vida seràs aprenent” o “Ens emociona veure com l’alumnat supera dificultats”. Els docents també van compartir que conceben l’escola com a “territori per l’esperança” i com a “lloc on creixes i aprens”.

La formadora Magnet, Genina Calafell, va intervenir a la celebració fent un repàs en alguns dels projectes que l’escola ha impulsat en aliança amb el CREAF. La funció ecològica de les abelles, l’observació d’ocells de Mataró o l’exposició “Aprenem en verd” a la Biblioteca Pompeu Fabra són alguns dels projectes destacats que han portat la ciència a les aules a través de valors com la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Les famílies van tenir també un protagonisme especial durant la celebració, representades per Andrés Carmona, de la Junta de l’AMPA de l’Escola Peramàs, antic alumne de l’escola i pare de dues alumnes. Durant la celebració es va projectar un vídeo que destaca un dels espais més recordats de l’escola, el pati. Un espai informal on es donen les relacions i per això, amb el projecte magnet, des de l’escola li han donat un valor també d’aprenentatge, amb el suport del CREAF han trobant un munt d’oportunitats d’aprenentatge al pati: la flora i la fauna, el món dels insectes que hi viuen, la cura del medi ambient, el reciclatge, els ecodelegats.

Que no t’ho expliquin, descobreix-ho!

El programa Magnet es desenvolupa a l’escola Josep Manuel Peramàs de Mataró en aliança amb el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). L’aliança permet portar la ciència a les aules, observar del medi des del punt de vista científic i transmetre valors tan importants com la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

L’escola J.M.Peramàs sempre s’ha caracteritzat per la recerca continua de la innovació pedagògica i la millora. Aquesta visió els ha portat a participar en el projecte Magnet, aliances per l’èxit educatiu, a la Xarxa de Competències Bàsiques i al Projecte GEP (Grup Experimental Plurilingüe).

L’escola defensa que la curiositat és el motor de l’aprenentatge, i és per això que aposta per l’observació, la descoberta, la manipulació i la investigació; aspectes inherents al CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). Mitjançant un aprenentatge competencial i transversal, on l’alumne és el principal protagonista, i on totes i tots tenen un paper important, el centre educatiu vol fer palès el seu lema, aula a aula, infant a infant: Que no t’ho expliquin, descobreix-ho!