L’alumnat de 6è de l’escola Pau Casals roda un documental

Tags
  • aliances magnet
  • cinema
Cineastes a l'escola Pau Casals B33

Fins aviat escola Pau Casals és el títol del documental que va crear l’alumnat de 6è en el marc de Cineastes a l’escola, una proposta educativa de la Filmoteca.

Cineastes a l’Escola és una proposta educativa creada per l’escola Pau Casals de Rubí en aliança Magnet amb la Filmoteca de Catalunya en què cineastes d’àmbits diversos estableixen un diàleg amb l’alumnat per tal de donar a conèixer el que hi ha darrera de la creació d’un film. La realitzadora i muntadora Marga Almirall ha estat qui enguany ha compartit la seva professió amb l’alumnat de l’escola. Les cineastes convidades l’any passat van ser la directora Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín.

L’alumnat de 6è va preparar un curtmetratge documental a l’entorn de la seva experiència a l’espai on han viscut i crescut des dels 3 anys. El curs que acaba la seva etapa d’educació primària l’alumnat ha volgut plasmar la seva visió del que ha significat per viure l’escola Pau Casals de Rubí i per fer-ho, s’han endinsat en el procés de creació d’un curtmetratge. El professorat ha acompanyat al grup en la cerca de referents com les vídeo-cartes, el diari filmat i la no ficció. Per acompanyar aquesta aventura, el passat 31 de maig, es va convidar Marga Almirall, cineasta que treballa des de fa anys en formats de no ficció i que va respondre les preguntes de l’alumnat.

Aquesta conversa entre alumnes i Marga Almirall va servir per endinsar-se en l’univers artístic de la cineasta catalana, esdevenir un mirall creatiu entre l’alumnat i resoldre els neguits i contratemps en la construcció i creació d’un curtmetratge. Alguns dels temes que van sorgir van ser l’exposició de la vida íntima a través de diaris i la seva analogia amb els videoblogs a Youtube. També es va parlar de la dificultat d’escollir allò que veiem davant de la gran oferta actual. Marga Almirall també va incidir en el treball amb material d’arxiu “Hi ha moltes imatges creades. És bo agafar-les i portar-les a nous terrenys i significats a través del muntatge”. La cineasta va aprofitar per mostrar la càmera de super8 amb la què el seu avi va filmar les imatges del curt “Elena Universo” així com la llibreta de la seva àvia que li va servir per donar forma al guió.

Posteriorment, la Júlia Betrian dels Serveis Educatius de la Filmoteca i formadora Magnet de l’escola de Rubí, va impartir un taller de guió per complementar els aprenentatges generats durant la conversa amb la cineasta. Així el grup va poder encaminar aquesta important part del curt que es va estrenar el 15 de juny a La Sala de Rubí.