La directora Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín visiten l’escola Pau Casals

Tags
  • aliances magnet
Cineastes a escola Pau Casals

L’escola Pau Casals de Rubí està treballant conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya per oferir als alumnes unes sessions educatives de cinema amb diferents cineastes, sota el títol Cineastes a l’escola. La primera sessió va comptar amb la presència de la guionista i directora Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín, i va tenir lloc el dimecres 26 de febrer a la mateixa escola i està oberta a tota la ciutadania.

L’objectiu d’aquestes sessions és que els alumnes dialoguin amb les cineastes i puguin treballar a l’aula amb material que aquestes els facilitin (guions, escaletes, producció, storyboards, etc.) per tal de poder fer una producció audiovisual abans que finalitzi el curs.

Aquesta activitat està pensada, en especial, pels alumnes de cicle superior, que hauran de rodar un curtmetratge o un documental, i els de cicle mitjà, els quals hauran de fer una animació. De totes maneres, els més petits també treballaran el cinema mitjançant els storyboards i les joguines òptiques. L’escola organitzarà un cinema a la fresca a final de curs perquè la ciutadania pugui veure totes aquestes obres.

Júlia Betrian, dels serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya, ha explicat que el projecte Cineastes a l’escola va molt més enllà d’ensenyar com es fa una pel·lícula: “serveix per veure el nostre entorn d’una manera diferent, per plantejar-nos preguntes i tenir una visió crítica de la realitat”. A més, asseguren que també serveix per aprendre un llenguatge, a comunicar-se i a educar audiovisualment als infants i joves que, avui dia, estan constantment consumint i produint imatges.