Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB)
Els Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) són el conjunt d’infraestructures científico-tècniques de mida mitjana més grans de l’Estat Espanyol amb un personal tècnic altament qualificat i la major varietat de tècniques instrumentals. Tenen com a principal missió donar suport a la recerca i a la innovació en els camps de la Química, Ciència de Materials i Biociències amb diferents tipus de microscòpies i tècniques de caracterització avançada, ressonància magnètica nuclear, espectrometria de masses, espectroscòpia química, biotècniques d’alt rendiment, protecció radiològica, etc. A més a més, col·laboren en aspectes de formació mitjançant l’organització de cursos i seminaris i estan integrats en xarxes europees i internacionals de suport a la recerca disposant de dos nodes en infraestructures ICTS.
Els CCiTUB es troben distribuïts, ocupant més de 12000 m2, a 4 dels Campus de la Universitat de Barcelona i hi treballen 160 persones, personal tècnic i de gestió, donant servei anualment a més de 350 institucions.
En la línia del foment de la sostenibilitat, tot assumint el compromís de l’Agenda 2030 de la Universitat de Barcelona amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), els CCiTUB aposten pel retorn social a través de diversos projectes divulgatius com Nanoinventum, NanoEduca, 10alamenos9 i, ara també, el projecte Magnet per tal d’apropar la ciència als estudiants de primària i secundària.