Comença un nou curs molt magnètic!

Tags
  • actualitat
  • aliances magnet
  • escolarització equilibrada
Jornada Magnet-Foto 1

Com es presenta aquest any Magnet? Volem compartir amb tots vosaltres un un petit tast dels reptes i propostes d’enguany…

Els centres Magnet han arrencat aquest setembre plens d’energia i projectes per tirar endavant, amb l’acompanyament de les seves institucions partner. Com cada any, al llarg del curs, anirem compartint amb vosaltres algunes de les activitats sorgides d’aquestes aliances Magnet, que de ben segur poden servir d’exemple per molts altres projectes.

D’altra banda, l’equip de formadors ja ha planificat les seves trobades per intercanviar experiències formatives i aprendre plegats amb l’objectiu de poder acompanyar més i millor els centres Magnet durant el seu procés de creixement, transformació i reflexió pedagògica.

Una novetat d’aquest curs serà que, des de la coordinació, proposarem un calendari de visites entre centres Magnet, en funció dels interessos i necessitats de cada centre.  A la darrera jornada Magnet del passat 26 de juny es va evidenciar el potencial que té l’intercanvi entre els centres per aprendre de l’experiència de l’altre, compartir solucions a les necessitats comunes i reflexionar conjuntament sobre els canvis que estem fent.

Pel que fa a les institucions partner, també està prevista una sessió d’intercanvi el proper 24 d’octubre, que permetrà als representants de les diferents entitats compartir les seves experiències i inspirar-se mútuament.

Els Ajuntaments Magnet també continuaran posant en comú les bones pràctiques d’escolarització equilibrada que duen a terme en el marc del grup de treball liderat per la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, aquest curs la Fundació Jaume Bofill ha encetat un procés d’entrevistes per a fer el seguiment de les mesures d’escolarització equilibrada dels diferents municipis. En aquest estudi s’han de poder extreure aprenentatges i detectar bones pràctiques que després es compartiran i debatran en el marc del grup de treball.

Una altra novetat d’aquest curs és que en breu s’incorporarà al programa un tècnic/a de comunicació que acompanyarà els centres educatius i institucions Magnet en l’estratègia comunicativa, per tal de donar una major visibilitat i projecció als projectes desenvolupats en el marc de les aliances Magnet.

Per últim, informar-vos que durant la tardor, difondrem una crida oberta als centres educatius que es vulguin presentar a la nova convocatòria per entrar al programa Magnet, aliances per a l’èxit educatiu el curs 2020-21. Us mantindrem informats!