“Carrega’t pel canvi”, projecte maker a l’Institut Fort Pius

Tags
  • aliances magnet
Carrega't pel canvi

A partir del repte de fomentar l’ús de la bicicleta en una ciutat saturada de cotxes, l’alumnat de l’Institut Fort Pius (Barcelona), en aliança amb el Fab Lab Barcelona, ha creat un carregador de mòbil que aprofita el moviment de la roda d’una bicicleta.

L’alumnat de tercer d’ESO ha presentat el projecte Carrega’t pel canvi al BiciHub. Aquest projecte, inserit dins de la matèria de Sostenibilitat, ha consistit a crear un carregador de mòbil que aprofités el moviment de la roda d’una bicicleta.

A partir de l’anàlisi d’una problemàtica actual, com és la contaminació a Barcelona deguda a l’alta circulació de vehicles de motor, l’alumnat ha plantejat propostes per fomentar l’ús de la bicicleta. La proposta seleccionada, l’elaboració d’un carregador de mòbil, ha servit per treballar el disseny i impressió 3D, l’electrònica i el treball cooperatiu.

>La presentació dels models i del treball fet s’ha dut a terme al BiciHub, una entitat que promou la implementació de la mobilitat sostenible amb bicicleta a través del model cooperatiu i del teixit social. L’exposició dels treballs ha comptat amb la presència de familiars de l’alumnat, així com de representants del Fablab i del programa Magnet.

Fort Pius: Imaginem, aprenem, creixem

L’Institut Fort Pius vol promoure entre l’alumnat el moviment maker a través de la transformació educativa que impulsarà l’aliança amb el Fab Lab Barcelona. Amb aquest eix d’aprenentatge, el projecte fomentarà la curiositat i la imaginació a l’alumnat tot cercant solucions a problemes globals que ofereixin una mirada humana i social a la tecnologia.

El Fab Lab Barcelona és una plataforma de cooperació entre persones i organitzacions de diversos països destinada a fomentar que qualsevol persona pugui fabricar qualsevol cosa a qualsevol lloc del món a partir de compartir el coneixement tecnològic i social i utilitzar màquines de fabricació digital. En resum, el Fab Lab Barcelona és la recerca i l’educació centrada en repensar la forma de viure, treballar i ‘jugar’ a les ciutats i al món.