10 anys Magnet, 10 experiències de transformació educativa

Tags
  • 10anysmagnet
  • aliances magnet

“Magnet és el nostre ADN”.
“Magnet ens ha obert les portes a innovar i créixer”.
“Magnet ha estat el disparador per seguir el canvi pedagògic”.
“Magnet ens ha aportat temps de reflexió pedagògica”.
“Magnet ens ha ensenyat a ensenyar allò que feiem”
“Magnet ha suposat cohesió de l’equip docent”
“Vam passar de ser un centre invisible i desconegut a ser una opció per les famílies de l’entorn”

Deu centres comparteixen l’experiència i els impactes de la implementació del programa Magnet, entre els quals es troben canvis metodològics, la generació de situacions d’aprenentatge significatives, la incorporació dels coneixements dels partners i la millora de la comunicació. Aquests centres són: L’Escola Samuntada (Sabadell) en aliança amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (l’ICP) i la Corporació Sanitària Parc Taulí, l’Escola Joaquim Blume (Sabadell) en aliança amb el Centre de Recerca Matemàtica (CRM), l’Escola Pau Casals (Rubí) en aliança amb la Filmoteca de Catalunya, l’Escola Gayarre (Barcelona) en aliança amb l’IBEC, l’Escola Miralletes (Barcelona) en aliança amb el Cosmocaixa, l’Escola Saavedra (Tarragona) en aliança amb l’ETSE-URV i el Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT), l’Escola Tanit (Santa Coloma de Gramenet) en aliança amb l’ICM-CSIC, l’Escola Sant Ignasi (Manresa) en aliança amb la Fundació Althaia, l’Institut Guillem Catà (Manresa) en aliança amb la UPC Manresa i l’Institut Rocagrossa (Lloret de Mar) en aliança amb el CEAB-CSIC.

#10anysMagnet
Aquest curs 2023-24 celebrem deu anys del programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu. Una dècada plena de fites històriques, com la signatura del Pacte contra la segregació escolar, impulsat pel Síndic de Greuges, el 2019, o el Decret d’admissió, el 2021, que han contribuït a una escolarització més equilibrada al nostre país.

Tanmateix, des de Magnet, hem pogut constatar que per revertir la segregació escolar cal el compromís de tots i cadascun dels diferents actors. Així doncs, els equips directius, les institucions partner, les persones formadores, l’alumnat, les famílies i les administracions locals i educatives són una peça clau per l’èxit del programa. Tal com recullen aquests vídeos, el seu entusiasme, compromís, constància i treball en equip, ha fet possible arribar a la primera dècada Magnet.