Setmana de la Ciència a l’Escola Font Rosella per apropar la ciència i la tecnologia

Tags
  • aliances magnet
Setmana de la ciència Font Rosella B37

Les activitats i propostes de la setmana de la ciència de l’Escola Font Rosella es van emmarcar en els projectes científics que el centre educatiu de Sabadell realitza a través de l’aliança Magnet amb la Fundació Naturgy. La celebració de la Setmana de la Ciència va culminar amb la pintada d’un graffiti a la façana de l’escola Font Rosella de la mà de l’artista sabadellenc, Víctor Escalante.

En el marc de la Setmana de la Ciència l’alumnat de l’escola sabadellenca va realitzar diferents tallers i experiments amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves. Cicle infantil va aprofundir en el coneixement dels volcans a partir d’hipòtesis de l’alumnat i també va indagar sobre la zoóloga Dian Fossey, per la seva banda, Cicle inicial va experimentar el termomolinet. L’alumnat de cicle superior va aprofundir sobre les noves tecnologies energètiques i la transició energètica a través del taller “L’energia d’avui: el nostre repte”, en el que a partir de cinc reptes, l’alumnat, va conéixer les fonts d’energia i els seus impactes mentre van desenvolupar la seva habilitat manipulativa i maker per fer funcionar diferents gadgets.

Paral·lelament a aquestes activitats d’aula, l’alumnat va col·laborar amb l’artista sabadellenc Victor Escalante, amb el que van pintat la façana de l’escola amb motius relacionats amb l’art i l’energia.

El programa Magnet es desenvolupa a l’Escola Font Rosella en aliança amb la Fundació Naturgy, que treballen de forma conjunta per a conscienciar a l’alumnat al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica, fomentant una mirada crítica i mobilitzadora cap a la lluita contra el canvi climàtic. La Setmana de la Ciència s’emmarca en la celebració del quarantè aniversari de l’escola ubicada al barri de la Concòrdia de Sabadell.

Repercussió als mitjans:

L’Escola Font Rosella de Sabadell apropa la ciència i la tecnologia a l’alumnat. 20/11/21 Diari de Sabadell