Save the children demana al govern español mesures urgents per combatre la segregació educativa

Tags
  • escolarització equilibrada
  • segregació escolar

Save the Children ha presentat l’informe “Mézclate conmigo”, on denuncia la segregació en el sistema educatiu espanyol i planteja mesures per combatre-la i aconseguir una educació inclusiva.

L’entitat adverteix que un sistema educatiu que segrega, o no inclusiu, limita les possibilitats de desenvolupament de la infància, sobretot de la més vulnerable. Per això, insisteix que els països que tenen millors sistemes educatius són aquells que aposten, no només per la qualitat educativa, sinó per l’equitat.

Pel que fa a l’Estat espanyol, l’informe exposa que l’índex de segregació ha augmentat un 13, 4% en els últims 10 anys, que el situen per sobre de la mitjana europea. I titlla d’intolerable la situació que viu gairebé la meitat de l’alumnat, amb un accés a recursos educatius precaris i que no responen a les necessitats especials que requereixen.

Save the Children demana a les administracions educatives que garanteixin polítiques educatives que assegurin una educació que no deixi enrere als nens i nenes que procedeixen d’entorns socioeconòmics més desfavorables, ja que els impedeix trencar amb el cercle de la pobresa. En aquest sentit, insta al Govern espanyol a actuar de manera immediata i urgent.

Descarrega’t l’informe.