Recorregut virtual per descobrir la flora i fauna de Manlleu

Tags
  • aliances magnet
Arborètum Institut del Ter B34

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut del Ter ha creat un recorregut virtual per conèixer la flora i la fauna de l’Arborètum i el Torrent de Tarrés i acostar-lo a la ciutadana, les escoles i convertir-lo en una zona més educativa.

Aquest projecte l’han desenvolupat durant tot el curs 2021-21 en el marc del projecte de serveis a la comunitat i de la seva aliança Magnet amb el Museu del Ter. Des del diumenge 13 de juny ja es pot gaudir a través de l’aplicació mòbil “Mobile History Map”. En aquesta, els alumnes han entrat més de 100 espècies de flora i fauna de la zona, així com curiositats del riu Ter i del Torrent de Tarrés i poesia. Amb això, els joves han conegut totes les espècies de l’Arborètum i han fomentat el treball en equip al servei de les persones. Aquest és un dels pals de paller del projecte, convertir aquest entorn en un espai més educatiu i que sigui una font de coneixements per a la ciutadania i per als centres escolars.

L’itinerari, més enllà de l’aplicació mòbil, compta amb una nova senyalització a les entrades de l’Arborètum que indiquen el recorregut a seguir i tota la informació necessària per gaudir de l’entorn “en solitari, fent esport o amb família”, com explicava la regidora de Medi Ambient, Maite Anglada.

La senyalització es trobava molt deteriorada amb el pas dels anys i per això ha estat un dels punts del projecte, que ha estat finançat amb un import de 4.300 euros, dels quals 3.300 els ha aportat la Diputació de Barcelona. Trini Montero, directora de l’Institut del Ter, va afirmar que “ha estat un gran aprenentatge pels alumnes, que han conegut més a fons aquest entorn natural i gràcies a ells ara ho podrà gaudir la ciutadania”.

El projecte compta amb una pàgina web on es poden veure tots els punts d’interès de l’Arborètum i el Torrent de Tarrés.