Preinscripció i segregració escolar davant la Covid-19

Tags
  • segregació escolar
Dossier premsa segregació escolar i preinscripció

La preinscripció escolar serà crítica per evitar un creixement de la segregació escolar 

La preinscripció, que serà principalment online, i una alta mobilitat de les famílies a causa de la crisi de la COVID-19, empitjoraran els nivells de segregació escolar a Catalunya 

  • El Departament d’Educació ha d’establir urgentment criteris clars i homogenis per detectar i distribuir l’alumnat vulnerable si vol evitar un increment de la segregació a causa de la COVID-19.
  • Els municipis han d’articular urgentment mesures per distribuir equilibradament l’alumnat matriculat fora de termini i de matricula viva: Desplegar dispositius per identificar tot l’alumnat vulnerable que es matricularà fora de termini, incrementar la reserva de places per l’alumnat vulnerable, i reactivar presencial i digitalment els serveis d’orientació a famílies.
  • Catalunya ha reduït la segregació escolar només un 4% en els últims 5 anys i és un dels països més segregats de la UE. El 53% dels municipis de més de 10.000 habitants empitjoren els seus nivells de segregació escolar en es últims 5 anys. 44 municipis amb alts nivells de segregació escolar han seguit empitjorant els últims 5 anys, per una política d’inacció.
  • 58 municipis no disposen d’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) i 19 no van detectar alumnat vulnerable a P3 el curs 2018-19. Els dos són elements clau per poder contenir un increment de la segregació escolar en la crisi de la COVID-19

Dossier de premsa elaborat per la Fundació Jaume Bofill.

Descarregar el dossier de premsa