Podem reduir els residus orgànics? Escola La Pau i ICTA-UAB

Tags
    NitRecerCAT24 Escola La Pau B51

    L’alumnat de l’Escola La Pau, amb el suport de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), ha presentat un estudi sobre el reaprofitament dels residus orgànics generats al menjador de l’escola en el marc de la Nit Europea de la Recerca 2024. Aquest estudi, elaborat dins del projecte Hort-Lab La Pau, proposa accions concretes per reduir i donar una segona vida a les restes orgàniques generades al menjador escolar.

    Presentació de l’estudi
    Durant la presentació, que va tenir lloc al Mercat de Sant Sadurní d’Anoia, es va explicar que l’estudi se centra en les restes orgàniques generades al menjador de l’escola La Pau. L’objectiu principal és ajudar a crear un hort urbà perquè l’alumnat pugui experimentar i aprendre sobre alimentació i agricultura. Durant cinc dies es van pesar les restes orgàniques del menjador, i es va decidir buscar una solució per reduir-les. Es va ensenyar als alumnes la importància de reduir el malbaratament alimentari i fer compost per contribuir a un món millor. Els alumnes de l’escola La Pau van compartir aquest estudi amb la comunitat a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament. Van passar enquestes per extreure dades i continuar ampliant el coneixement sobre el tema.

    Exposició a la Biblioteca Municipal
    Després de la presentació, l’estudi es va mostrar en format d’exposició a la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d’Anoia del 27 de setembre al 7 d’octubre. Els visitants estan convidats a conèixer de prop les propostes de l’alumnat i explorar les solucions plantejades per millorar la gestió dels residus orgànics. Aquesta exposició va ser una magnífica oportunitat per compartir els aprenentatges que genera l’aliança magnet entre l’Escola La Pau i l’ICTA-UAB, que té com a lema El futur és nostre construïm-lo plegats!