Per un 2021 ben magnètic

Tags
  • coordinació magnet
per un 2021 ben magnètic

Educar és l’art d’acollir l’existència,
elaborar la consciència i disputar els futurs.
Dins i fora de les escoles, l’educació és una invitació:
la invitació a prendre el risc d’aprendre junts,
contra les servituds del propi temps.

Amb aquestes paraules extretes del darrer llibre de la filòsofa i assagista Marina Garcés, Escola d’aprenents, 2020, Galàxia Gutenberg, l’equip de coordinació Magnet ha reconegut l’esforç, el compromís i l’entrega a tots els equips docents de les escoles i instituts del programa. La cita de Garcés ha anat acompanyada d’aquest text:

Virus, incertesa, complexitat, distància, desconnexió o confinament són algunes de les paraules que han marcat aquest 2020, que ens ha forçat a educar en contextos que mai ens haguéssim imaginat. Un any en el que ha quedat palès, un cop més, que l’educació és un servei essencial i que els docents en sou un pilar sòlid i imprescindible. L’esforç, el compromís i l’entrega amb què heu acompanyat a l’alumnat i les famílies en moments complicats per a tots mereixen el nostre reconeixement.

Des de la coordinació de Magnet desitgem que el 2021 sigui un any per transformar tot allò viscut, i que no sempre ha estat positiu, en aprenentatges que ens ajudin a construir junts, docents, alumnat, famílies, partners, formadors i tota la comunitat Magnet, una societat més justa i cohesionada a través d’una educació equitativa i de qualitat.

Junts farem que el 2021 sigui un any ben magnètic i ple d’aprenentatges,

Equip de coordinació Magnet
Roser Argemí, Xavier Geis, Sílvia Zurita, Alba Vilaregut i Montse Dalmau