L’evolució del cinema, l’exposició dels projectes de l’escola Àgora al Museu del Cinema

Tags
  • aliances magent
  • cinema
Escola àgora B33

L’espectacle d’ombres, el cinema mut amb el film The Kit i la documentació audiovisual van ser els projectes d’aula vinculats al món del cinema que l’alumnat de l’escola Àgora de Girona va exposar al Museu del Cinema, el seu partner Magnet, el 29 i 30 de maig.

L’exposició L’evolució del cinema va permetre conèixer de primera mà els projectes anuals del centre vinculats a la imatge, en els que les famílies van poder descobrir les etapes, processos i veure’n els resultats. L’exposició ha estat possible gràcies a l’impuls del claustre de l’escola, el formador magnet, Pep Cullell, i als serveis educatius del Museu del Cinema.

L’evolució del cinema

L’alumnat de cicle inicial va representar el conte de la “Tortuga poruga” amb ombres xineses, fet que els va fer descobrir que aquesta pràctica artística va sorgir a partir d’un joc popular basat en un efecte òptic teatralitzat, consistent en col·locar les mans entre una font de llum i una pantalla o paret, de manera que la posició i el moviment de les mans projecta ombres a la pantalla que representen figures estàtiques o en moviment. L’alumnat va participar de tot el procés creatiu, pintant i retallant els personatges, preparant el teatre i aprenent-se el text.

L’alumnat de cicle mitjà va acceptar el repte que li va proposar el Museu del Cinema, subtitular uns fragments de la pel·lícula de cinema mut The Kid de Charles Chaplin, que enguany celebra el centenari de la seva estrena. Posar paraules a les accions i gestos del llargmetratge va ser una forma molt lúdica de practicar l’expressió escrita.

Construïm una mirada per capturar els somnis

El curs 2020-21 és el quart que l’escola Àgora, amb el suport del Museu del Cinema, va començar a treballar en aquest projecte innovador vinculat a l’audiovisual per tal d’ajudar als infants i les seves famílies a comprendre el moment en el que vivim, en el que la comunicació la imatge en moviment són tant rellevants.