L’escola Rocafonda crea una gimcana virtual per conèixer Mataró

Tags
  • aliances magnet
  • gimcama virtual
Goose Chase Escola Rocafonda

A través de l’aplicació Goose Chase, l’escola Rocafonda ha proposat a les famílies de Mataró conèixer la seva ciutat d’una forma gamificada i divertida. La tecnologia, un dels eixos del projecte educatiu de l’escola Rocafonda, ha estat la base per apropar la riquesa cultural, artistica i històrica de Mataró a les famílies.

Els mestres de l’escola Rocafonda han utilitzat l’aplicació Goose Chase per crear una gimcana virtual perquè l’alumnat les seves famílies conegui la cultura, l’art i la història de Mataró. Els reptes i preguntes s’han plantejat en funció de la franja d’edat dels participants, infants de 3 a 6 anys, de 6 a 9 anys i de 9 a 12 anys. Entre els reptes a l’alumnat més gran hi ha preguntes com descobrir el simbolisme de l’escultura Fluxus fet per Marcel Camps i fer-se una fotografia amb un cap creat per ells mateixos al costat de l’escultura; localitzar el teatre on es representen els pastorets de Mataró des de l’any 1933 i fer-s’hi una fotografia davant i compartir el nom de l’arquitecte que va néixer a Mataró el 17 d’octubre de 1867 i fer-se una foto al carrer que porta el seu nom.

La tecnologia és un dels eixos vertebradors de l’escola Rocafonda, que en aliança Magnet amb el Tecnocampus, treballa per integrar el desenvolupament de les capacitats personals, socials i d’aprenentatge de l’alumnat en un marc tecnològic. L’alumnat treballa en la resolució de problemes, reflexionant, cooperant i dissenyant projectes i solucions per als problemes d’avui.

Ho fa a les diferents àrees com les matemàtiques o les ciències i també a les transversals, com la robòtica,  fent ús dels recursos que proporcionen els diferents dispositius (tauletes, bee-bot, plaques makey-makey, robot Edison, robot Dash & Dot,  robot 3DBot, ordinadors portàtils…) i aplicacions (scratch Jr, Scratch, Lightbot, Marco Run, Code Combat…).

Tecnologia i futur, t’emocionarà! Aliança Magnet entre l’escola Rocafonda i el Tecnocampus