L’escola Pau Casals felicita les festes amb curt de cinema mut

Tags
  • aliances magnet
  • cinema mut

La fàbrica de Nadal és el títol del curtmetratge d’esperit nadalenc, inspirat en Modern Times de Charles Chaplin, que la comunitat educativa de l’escola Pau Casals de Rubí ha estrenat emprant el cinema com a eina d’aprenentatge, fruit de la seva aliança amb la Filmoteca.

L’escola ha presentat el seu curtmetratge a través d’una estrena virtual al canal de youtube del centre educatiu. L’èxit de la producció cinematogràfica ha estat rodunt i ha acumulat gairebé mil visualitzacions en només un dia. El curt és fruit de la formació que el claustre ha rebut de la mà de Júlia Betrián i l’assessorament del seu partner magnet, la Filmoteca de Catalunya.

Per realitzar el curt l’escola ha emprat el croma, una tècnica de postproducció i efectes visuals que consisteix en la substitució d’una font del mateix color per imatges o vídeos, aconseguint d’aquesta forma una composició. Per fer-ho s’utilitzen programes d’edició o postproducció amb els que s’aconsegueix fer transparent tota una gamma de color prèviament seleccionada que normalment se situa al fons de la gravació o imatge, permetent així inserir una imatge estàtica o vídeo a l’escena.

L’escola Pau Casals premiada amb els Baldiri Reixac

El curtmetratge de l’any passat de l’escola Pau Casals va ser una de les vint-i-cinc guanyadors d’un premi Baldiri Reixac, en la categoria Experiències, per la realització del curtmetratge Un Conte de Nadal, basat en l’obra de Charles Dickens.