L’escola Gabriel Castellà apropa la ciència als infants d’Igualada

Tags
  Gabriel Castellà Tallers 13F B38 p

  Activitats i tallers per apropar els coneixements científics i del sistema solar als infants d’un a sis anys d’Igualada de la mà de l’Escola Gabriel Castellà i Raich en aliança Magnet amb l’ICE-CSIC.

  L’Escola Gabriel Castellà i Raich d’Igualada ha iniciat aquest curs 2021-22 el projecte d’innovació educativa en aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) en el marc del Programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”. El projecte fomenta un aprenentatge científic i tecnològic a l’alumnat de l’escola igualadina.El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 33 centres educatius d’arreu de Catalunya.

  En aquest context, el claustre i l’alumnat de l’Escola Gabriel Castellà i Raich d’Igualada amb la col·laboració dels experts científics de l’ICE-CSIC han organitzat activitats per apropar els coneixements científics i del sistema solar als infants d’un a sis anys d’Igualada. Un taller de ciències que va oferir, diumenge 13 de febrer al Museu de la Pell d’Igualada, activitats d’experimentació a l’entorn de la ciència oferint experiències amb aigua i sabó, descobrint propietats dels imants o investigant amb rampes. En la mateixa línia, el centre educatiu va organitzar una performance entorn al sistema solar que va mostrar, dissabte 19 de febrer a la Biblioteca Central d’Igualada, les meravelles i curiositats dels planetes amb la col·laboració de Dani Iñiguez, científic de l’Institut de Ciències de l’Espai.

  L’Escola Gabriel Castellà i Raich focalitza els aprenentatges a través de l’eix científic, a partir del treball de tallers i ambients científics i el treball globalitzat. Participar a Magnet els permet aprofundir en la ciència i obrir-se als barris de l’entorn. L’aliança amb l’expertesa de l’ICE-CSIC els ajuda en aquest camí per fomentar l’aprenentatge científic i tecnològic de l’alumnat, que és una excusa per a fomentar la innovació educativa i la reflexió pedagògica entre l’equip docent.

  Gabriel Castellà, una escola, un univers d’aprenentatge
  L’aliança amb l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) té com a objectiu estimular el pensament científic de l’alumnat de l’escola Gabriel Castellà. Fer-se preguntes, fomentar la capacitat d’observació, cercar evidències i qüestionar-se les respostes permetrà a l’alumnat comprendre que la ciència és un sistema basat en l’evidència, l’experimentació i el raonament. L’expertesa de l’ICE-CSIC fomentarà un aprenentatge científic i tecnològic a l’alumnat. L’ICE és el tercer centre del CSIC a Catalunya que participa en el programa Magnet, després de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) en aliança amb l’Escola Tanit, i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) en aliança amb l’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar.