L’Escola Camps Elisis promou aprenentatge i salut a les places de Lleida

Tags
  camp elisis cartells salut parcs b37

  Els Camps Elisis ja disposen d’un cartell amb el decàleg per gaudir de les places públiques com a espais d’aprenentatge i salut, uns consells que ha preparat l’alumnat de l’escola que duu el nom del parc amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes i de l’Ajuntament de Lleida.

  Els Camps Elisis ja llueixen el cartell amb el decàleg per gaudir de les places públiques com a espais d’aprenentatge i salut, uns consells que ha preparat l’alumnat de l’escola Camps Elisis, que duu el nom del parc. Divendres 17 de desembre es va col·locar el plafó en la zona dels jocs infantils, en un acte on els mateixos infants van explicar les recomanacions que plantegen a la ciutadania. La iniciativa es va realitzar en el marc del Projecte Magnet, amb la participació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació.

  L’estiu passat, els escolars van presentar la seva proposta a l’Ajuntament de Lleida, en una reunió amb l’alcalde, Miquel Pueyo, i la regidora d’Educació, Sandra Castro. Es va decidir donar-li visibilitat amb la ubicació d’uns plafons amb el decàleg als Camps Elisis -avui completada- i als Jardins Zoe Rosinach, que es farà més endavant.

  Amb el lema Construïm Espais d’Aprenentatge i Salut, les nenes i els nens de l’Escola Camps Elisis han creat el decàleg següent:

  • Salut: agafa aire i activa’t.
  • Benestar: gaudeix, cuida i emociona’t a l’aire lliure.
  • Convivència: respecta-ho, és per a tothom.
  • Inclusió: espais accessibles per gaudir.
  • Biodiversitat: compartim l’espai amb diferents espècies.
  • Proporcionalitat: els pulmons dels nostres barris.
  • Usos: utilitza les places per fer cultura.
  • Clima: gaudeix tot l’any.
  • Materials: valora l’origen dels elements del parc.
  • Manteniment: deixa’m com t’agradaria trobar-me.

  En la presentació, Miquel Pueyo i Sandra Castro van destacar la feina realitzada per l’Escola Camps Elisis i van subratllar que la seva aliança amb el Col·legi d’Arquitectes dona un caire nou a la visió de l’entorn, prenent l’arquitectura com a eix vertebrador de l’aprenentatge.

  L’alumnat del centre va observar el barri i la ciutat des de la vessant urbanística i social i va concloure que l’espai que habita i utilitza ha de ser agradable, acollidor i adaptat a les necessitats dels seus habitants. També ha de ser sostenible i respectuós, ha de tenir un disseny especial, artístic i innovador, ha de tenir en compte la diversitat, la petjada cultural i històrica i ha de fer ús dels avenços tecnològics que evolucionen per millorar la vida de les persones.