L’Escola Mas Casanovas s’il·lumina amb formes inspirades en el Recinte Modernista

Tags
  • projectes magnet
La fantasia de les llums

L’escola Mas Casanovas il·lumina la façana amb formes, colors i textures inspirades en el Recinte Modernista Sant Pau, el seu partner magnet amb el projecte “La fantasia de les llums”. L’artista visual Alba G. Corral ha col·laborat amb l’alumnat de 4t compartint la seva expertesa en projeccions, codi, leads, mapping, música i programació.

La inauguració del projecte artístic va tenir lloc  dimarts 20 de desembre a les 17h al pati de l’escola (C/Mas Casanovas, 55 Barcelona) i va comptar amb l’actuació de l’artista Gigi Ros. La projecció es podrà veure cada dia, de forma gratuïta, de 18h a 20h des del 20 de desembre fins l’1 de gener.

El Recinte Modernista, font d’inspiració i d’aprenentatge
La llum i el color de materials com la ceràmica, la pedra, el ferro i el vidre que conformen el Recinte Modernista Sant Pau, el seu partner magnet, han estat font d’inspiració. Acompanyats d’Alba G. Corral, l’alumnat va visitar el recinte per documentar aquells elements que més els inspiraven. Observar, passejar, olorar, sentir, escoltar, fer recerca i troballes els va permetre descobrir altres dimensions del Recinte.

La complicitat del Recinte Modernista, ha estat clau per tirar endavant el projecte d’il·luminar la façana de l’Escola Mas Casanovas. De fet, el projecte s’inspira en “llums de Sant Pau: l’univers de la llum” i té la voluntat de desenvolupar aprenentatges compartits plens de contingut i coneixement a l’escola. El projecte ha permès connectar el dins amb el fora escola, fet que permet generar aprenentatges més significatius.

Sostenibilitat, una instal·lació respectuosa amb el medi ambient
Un dels punts rellevants que s’ha abordat és la sostenibilitat, per tal de donar resposta, des de l’escola, a la crisi energètica. Així doncs, l’alumnat més gran del  centre ha fet càlculs per tal de poder saber el consum de la instal·lació i la possibilitat de disposar de plaques solars.

Agraïments, entre totes ho hem fet possible
El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte d’Horta-Guinardó, el Consorci d’Educació de Barcelona, MediaPro, Eufonic Fest i el programa Magnet, impulsat pel Departament d’Educació, la Fundació Bofill i l’ICE-UAB. Agraïm també la implicació de l’Alba G. Corral, que ha acompanyat a l’alumnat de 4t.

Art i salut, suma’t a la nostra història
L’objectiu final de l’escola Mas Casanovas és ajudar els infants a créixer harmònicament en les seves aptituds, potencialitats i valors humans. En aquesta nova etapa Magnet, el centre educatiu aprofundirà en l’aprenentatge entre iguals, el treball cooperatiu, la pràctica reflexiva de l’equip docent i la transformació dels espais educatius interiors i exteriors per a un aprofitament més sostenible.

L’aliança i la proximitat amb l’Hospital de Sant Pau i el Sant Pau Recinte Modernista els presenta tot un ventall d’intercanvis i experiències lligades al patrimoni artístic, històric i cultural, així com associades en l’àmbit de salut, la jardineria i la sostenibilitat. Un laboratori per desenvolupar l’emoció d’aprendre i la il·lusió de créixer. Curs a curs s’endinsaran i podran viure de prop experiències d’aprenentatge, comunicació i reflexió privilegiades i, sens dubte inigualables.