La solidaritat dels centres Magnet per fer front a la COVID-19

Tags
  • aliances magnet
Tot anirà bé

La crisi sanitària generada pel coronavirus ha despertat la vessant més solidària de les escoles i instituts Magnet que han engegat iniciatives en una mostra del seu altruisme, cooperació i creativitat. Donacions de mascaretes, fabricació de pantalles protectores amb impressores 3D, mostres de suport al personal sanitari i a les persones ingressades als hospitals en són alguns exemples.

Mascaretes pel personal sanitari

L’Institut Moisès Broggi de Barcelona ha fet una donació de material sanitari als hospitals de la capital catalana. També s’ha sumat a la donació de material l’Institut Guillem Catà, que ha cedit a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa tot el seu material sanitari per fer front a la crisi del coronavirus. Membres de l’equip directiu van entregar unes 300 mascaretes a l’hospital manresà, material que s’utilitza als cursos formatius del centre.

El mateix institut ha respost a la crida rebuda per la xarxa col·laborativa “Coronavirus makers” i han posat els seus recursos de tecnologia 3D per fabricar equips de protecció per pal·liar l’emergència de la COVID-19. Amb la impressora 3D de l’institut cada tres hores fabriquen una visera, un protector que fa la funció de mascareta i ulleres. Les impressores de l’Institut Copèrnic de Terrassa també estan treballat en ple rendiment i han fabricat protectors facials per a l’UCI de la Mútua Terrassa i per altres centres sanitaris de Barcelona i han posat al a seva disposició mascaretes, obre portes i respiradors.

Cartes que curen

Els centres sanitaris han obert canals per rebre cartes i missatges d’ànim als malalts aïllats pel coronavirus i als professionals que fan front a la malaltia. Els centres Magnet que tenen aliança amb una institució sanitària no han dubtat a unir-se a la iniciativa. És el cas de l’escola Sant Ignasi, en aliança amb la Fundació Althaia, que ha fet un vídeo amb tots els missatges que els alumnes han fet arribar al personal sanitari. “El nostre objectiu és estar en contacte amb l’alumnat i les famílies a través d’activitats que els aportin valor i també cert contacte amb el món exterior” afirma Montse Marti, directora del centre manresà.

L’escola Samuntada de Sabadell, en aliança amb el Parc Taulí, l’escola Mas Casanovas de Barcelona, en aliança amb l’Hospital de Sant Pau, i l’escola Vila-Romà de Palamós, en aliança amb l’Hospital de Palamós, també s’ha unit a la crida i fan arribar missatges i vídeos als seus partners sanitaris. La resposta ha estat tant massiva que TV3 s’ha fet ressò de la iniciativa en un reportatge titulat “Cartes per als malalts del coronavirus”.

Partners solidaris

Els partners Magnet també han mostrat la seva faceta més solidària aquests dies. El CIM UPC, partner Magnet de l’escola Montessori de Rubí, ha posat a disposició de la població els seus equipaments d’impressió 3D professional perquè tothom qui ho vulgui pugui ajudar a garantir la seguretat dels professionals mèdics imprimint material de protecció. Un altre cas és el Centre de Recerca Matemàtica (CRM), en aliança amb l’escola Joaquim Blume de Sabadell, que coordina grups de recerca matemàtica per valorar i coordinar l’anàlisi de dades de l’evolució de la pandèmia per d’ajudar a les autoritats a combatre-la.

Els centres Magnet #SeguimEducant

Els centres Magnet han engegat aquestes iniciatives alhora que han seguit enviant propostes educatives que promouen la indagació, el fer-pensar-comunicar i en les que l’alumne és el protagonista. Les xarxes socials i els mitjans telemàtics han estat els canals de comunicació estrella per seguir la tasca d’acompanyament de l’alumnat però algunes escoles i instituts han optat pel telèfon per contactar amb aquelles famílies més vulnerables per poder-los acompanyar de més a prop en aquesta difícil situació en què es troben. Podeu veure les iniciatives a les xarxes a través de l’etiqueta #SeguimEducant