‘La magnètica atracció entre un centre i una institució’ – Víctor Saura

Tags
  • aliances magnet
  • escolarització equilibrada
  • segregació escolar
Institucions-revista magnet

El programa Magnet promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució de referència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança permet el desenvolupament d’un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, amb magnetisme i que es converteix en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Però les institucions partner sovint viuen en un món molt diferent de l’escolar, i apropar els dos mons i construir uns vincles que permetin una relació engrescadora, basada en la confiança mútua no és tasca fàcil.

El periodista Víctor Saura explora en aquest reportatge com es contrueix i es treballa la relació entre un centre educatiu i el seu partner, a través dels testimonis en primera persona de l’Institut del Ter i el Museu del Ter; l’escola Tanit i l’Institut de Ciències del Mar; i l’escola Josep Maria de Sagarra i el MACBA.

Aquest article forma part de la revista Aliances que capgiren la segregació des de la transformació educativa, que recull sis reportatges elaborats per Montse Poblet, Sergi Picazo, Carina Farreras, Víctor Saura, Jaume Carbonell i Laia Vicens, que ens apropen a les diverses històries que hi ha darrere del programa Magnet a través de la mirada i el testimoni  de tots els agents implicats en unes aliances que busquen l’equitat educativa:  els centres, els alumnes, les famílies, les institucions, el professorat i els ajuntaments.

Llegeix l’article.