La Code Week 2020 compta amb la participació d’alguns centres Magnet

Tags
  • aliances magnet

La setmana europea de la programació, la Code Week, és una iniciativa que vol acostar a tothom, especialment als més petits, la programació informàtica i l’alfabetització digital d’una forma divertida i atractiva. La iniciativa pretén ajudar a desenvolupar la creativitat, el pensament crític, les habilitats per a la resolució de problemes i fomentar el treball col·laboratiu de l’alumnat.

Alguns centres magnet que tenen la tecnologia com a eix central del seu aprenentatge es van sumar a la iniciativa a través d’activitats com tallers o seminaris amb jocs, com per exemple, jocs o animacions amb Scratch, mapes interactius utilitzant Makey Makey, activitats de robòtica o projectes de tinkering relacionats amb la metodologia STEAM, entre d’altres.

La Coode Week ha generat un total de 412 activitats d’escoles i entitats catalanes, la meitat de tot el territori espanyol, que ha comptat amb 948 iniciatives. És el cas de l’escola Saavedra de Tarragona, que en aliança amb l’ETSE-URV, hi ha participat organitzant diverses activitats recollides en un mapa interactiu. També l’escola Marià Fortuny de Reus, en aliança Magnet amb l’ETSA-URV i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, que ha participat amb activitats STEAM relacionades amb la robòtica, la programació, la realitat augmentada i tinkering que ha treballat la comunitat dels grans. L’escola Rocafonda de Mataró, en aliança amb el TecnoCampus, també ha participat en la iniciativa que reforça l’eix de l’aprenentatge al centre, la innovació i la tecnologia.