Els centres Magnet obren les seves portes a les futures famílies

Tags
  • aliances magnet
  • portes obertes
https://magnet.cat/els-centres-magnet-obren-les-seves-portes/

Escollir escola per als fills és una decisió important i la visita a les escoles és un dels elements determinants per a moltes famílies. Durant les setmanes prèvies al període de preinscripció d’educació infantil de segon cicle, educació primària i secundària obligatòria, que va del 23 de març a l’1 d’abril, els centres Magnet obriran les seves portes a les famílies i als futurs alumnes.

Durant les jornades de portes obertes, les escoles i instituts Magnet informaran sobre el projecte educatiu del centre, els programes en què participen i els serveis que ofereixen, entre d’altres aspectes. Sovint aquestes jornades inclouen una visita als espais i equipaments del centre acompanyats de membres de l’equip directiu, docents, membres de l’AMPA i, fins i tot, alumnes disposats a aclarir dubtes i compartir els seus distintius.

A més, alguns dels centres han preparat altres activitats per explicar i mostrar a les famílies els projectes que realitzen amb la seva institució partner. Aquest diumenge 1 de març, entre les 11 del matí i les 13h, al Centre Cívic de Sant Oleguer, l’escola Joaquim Blume oferirà tallers de robòtica i jocs matemàtics per a les famílies del barri i de la ciutat . A més a més, es podrà construir una cúpula de forma col·laborativa. Allà mateix, al Centre Cívic de Sant Oleguer, es pot visitar l’exposició fotogràfica que repassa la història de l’escola Joaquim Blume des de la seva inauguració l’any 1979 fins a l’actualitat. La mostra “Joaquim Blume, 40 anys sumant” es va obrir el passat 25 de febrer i es pot visitar fins al divendres 6 de març en l’horari d’obertura del centre cívic.

És el cas, també, de l’escola Pau Casals de Rubí en aliança amb la Filmoteca de Catalunya, oferirà una sessió educativa de cinema, sota el títol Cineastes a l’escola, que comptarà amb la presència de la guionista i directora Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín i tindrà lloc el proper dimecres 4 de març a les 15 h a la mateixa escola i està oberta a tota la ciutadania.

També oferirà una activitat l’escola Montessori (Rubí) que en aliança amb CIM UPC realitzarà la Jornada Tinkering i Cultura Maker a l’aula el dissabte 14 de març, un matí en el que es presentarà la sala TinkerLab i mitjançant tallers necessàriament pràctics, el claustre del centre compartirà diferents experiències d’aula. El mateix dia, l’escola Saavedra de Tarragona celebrarà la Fira Tecnològica de la mà de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria – URV amb Bee Bots, Lego WeDo2, tauletes, impressió 3D, codis QR i molt més.

Un altre cas és l’Institut del Ter que el dissabte 21 de març presentarà el projectes que el centre treballa amb el Museu del Ter, el seu partner Magnet, a les instal·lacions de la institució cultural.

Calendari  de portes obertes dels centres Magnet:

Escola Joaquim Blume (Sabadell): 4 i 10 de març a les 15.15h.
Escola Rocafonda (Mataró): 6 de març a les 15h. i 8 de març a les 11h.
Escola Camps Elisis (Lleida): 7 de març a les 11h.
Escola Gayarre (Barcelona): 9 de març a les 18h i 12 de març a les 17h.
Escola Montessori (Rubí): del 9 al 13 de març de 9 a 17h.
Escola Tanit (Santa Coloma de Gramenet): 10 de març a les 16h.
Institut La Ribera (Montcada i Reixac): 11 de març a les 11h.
Escola Vila-Romà (Palamós): 11 de març a les 9.30, 12 de març a les 15.30h i 14 de març a les 10h.
Escola Àgora (Girona): 11 de març
Escola Font Rosella: 12 de març a les 15.05h.
Escola Sant Ignasi (Manresa): 14 de març a les 10h i 17 de març a les 15h.
Institut Nicolau Copèrnic (Terrassa): 14 de març a les 11h.
Institut El Ter (Manlleu): 14 i 21 de març a les 11h.
Escola Josep Manuel Peramàs (Sabadell): 15 de març a les 11h.
Escola Saavedra (Tarragona): del 16 al 20 de març
Escola La Guàrdia (St. Vicenç dels Horts): 17 de març a les 15h.
Escola Marià Fortuny (Reus): 18 de març a les 10h.
Escola Miralletes (Barcelona): 18 i 19 de març a les 15h.
Escola Pau Casals (Rubí): 19 de març a les 15.10h.
Escola Mas Casanovas (Barcelona): 18 de març a les 17.30h i 20 de març a les 15.15h.
Institut Guillem Catà (Manresa): 21 de març a les 11h.
Institut La Ribera (Montcada i Reixac): 21 de març a les 11h.