El programa Magnet s’amplia, després dels bons resultats de la prova pilot

Tags
  • aliances magnet
  • escolarització equilibrada
  • resultats
  • segregació escolar
Foto de grup dels participants en la'cte de presentació de l'amplaició del programa Magnet.

El programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu” ha crescut aquest curs 2017-2018, amb la incorporació de 9 centres educatius i institucions. La seva expansió arribarà a les 45 aliances magnet el 2020. Aquest creixement respon a l’interès de les diverses administracions i entitats implicades per impulsar l’equitat i la innovació en els centres educatius.

La prova pilot, desenvolupada en cinc centres educatius, ha permès constatar que aquest programa pot afavorir l’escolarització equilibrada de l’alumnat en el territori. Els bons resultats en els centres que han format part de la prova han demostrat que es tracata d’una bona eina per impulsar escoles atractives per a les famílies.

Així ho va explicar Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, durant l’acte de presentació de la nova etapa del programa Magnet, celebrat el passat 5 d’abril a l’Escola Miralletes. També hi van participar  Carme Ortoll, directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Rafael Homet, diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona; Anna Cros, directora de l’ICE de l’UAB; i Marta Comas, cap de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona.

Els representants de les cinc institucions impulsores van mostrar el seu compromís conjunt per lluitar contra la segregació escolar. Per revertir aquestes dinàmiques van advertir que cal acompanyar les mesures de planificació educativa (intervenció coordinada de diferents administracions en el desenvolupament d’estratègies d’escolarització equilibrada) amb mesures com el progrma Magnet, per tal de generar confiança i compromís entre les famílies. 

L’acte, que va comptar també amb la presència de representants dels centres educatius i de les institucions Magnet, va servir també per anunciar la convocatòria per seleccionar 15 centres més,que s’incorporaran el curs vinent al programa.

Els mitjans en parlen:

TV3-TN Migdia / El Punt Avui / ARA / La Vanguardia / La Razón / Europa Press / El Español / Diario.es / Nació digital / Vila web / Diari de Girona