El programa Magnet, present a la Jornada d’Innovació Pedagògica

Tags
  • actualitat
Tanit-ICM

L’escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet i l’institut del Ter de Manlleu compartiran  les seves experiències com a centres Magnet el dia 18 de maig, durant la segona edició de la Jornada d’Innovació Pedagògica, promoguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta trobada té l’objectiu de  donar suport, difondre i transferir les innovacions docents contrastades i certificades. Només una avaluació basada en l’evidència pot ajudar a diferenciar quines pràctiques docents poden ser considerades bones i sota quines circumstàncies, i també quines innovacions educatives realment es tradueixen en millors condicions per a l’aprenentatge i benestar dels alumnes.

Una d’aquestes pràctiques serà la que exposi l’escola Tanit, en aliança amb l’Institut de Ciències del Mar (ICM), que podrà explicar el que els ha suposat i aportat el programa Magnet. La seva participació en una de les taules d’experiències els permetrà compartir les dificultats que han trobat i treballat pel camí, la resposta de les famílies i de l’entorn, la reflexió envers la mirada pedagògica del claustre i, també, tot el que han après amb els investigadors de l’ICM.

D’altra banda, l’Institut del Ter també podrà explicar els canvis que ha viscut el centre en poc temps i la seva vinculació amb el Museu del Ter, que els ha permès treballar i redescobrir una riquesa natural que tenen a tocar, dur a terme un programa pedagògic innovador, fer visible al seu entorn el que fan a les aules i compartir el debat pedagògic dins el claustre, entre moltes altres fites.