El President Aragonès i el Conseller Cambray visiten l’escola Tanit

Tags
  Tanit inici curs President Aragonés Conseller Cambray Alcaldessa Parlon b34

  “L’educació és una de les principals eines per lluitar contra les desigualtats”, va afirmar el cap de l’Executiu, que amb el Conseller d’Educació van visitar l’Escola Tanit de Sta. Coloma de Gramenet amb motiu de l’inici del curs escolar.

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va visitar el passat 13 de setembre l’Escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet, amb motiu de l’inici del curs escolar. Aragonès va agrair als responsables del centre “la professionalitat de mestres i professors i professores i la resiliència i esforç de les famílies i també dels alumnes, que han permès vèncer les dificultats derivades de la pandèmia i tancar amb bona nota”. “Les escoles han esdevingut un èxit social i educatiu”, va declarar el president.

  El cap del Govern va destacar la “força transformadora” que té l’educació, i que ha de ser entesa com un “bé comú” i “una peça clau pel desenvolupament humà”. Per això, Pere Aragonès va assegurar que l’escola és fonamentalment “una escola de ciutadania” un punt de trobada de nens i nenes que, “amb procedències i contextos diferents, han de tenir les mateixes oportunitats per a créixer i aprendre plegats i en igualtat de condicions”. “L’escola és una de les principals eines que tenim per lluitar contra les desigualtats i promoure l’equitat”, va defensar.

  El conseller d’Educació, per la seva banda, va manifestat que “avui és un dia important per al país, el primer dia del curs 21-22, perquè quan batega una escola batega la societat. És un dia amb les motxilles carregades d’emoció, de retrobaments, de felicitat, de somriures, de paraules a les aules i, per tant, avui omplim les aules de vida”.

  Gonzàlez-Cambray va posar en valor que “avui hem obert els 5.470 centres educatius amb normalitat, sense incidències destacades. Un milió i mig de nens, nenes i joves han començat al curs”. I ha volgut fer un esment a la situació d’Alcanar “on aquests darrers dies el professorat de forma voluntària ha tret l’aigua dels centres, i avui han pogut començar les classes. Per tant, un reconeixement a la tasca dels docents d’Alcanar”.

  El president i el conseller van visitar l’Escola Tanit, un centre que treballa per projectes, i amb metodologies d’aprenentatge significatives, com ara el projecte Magnet i la xarxa de competències bàsiques. La directora de l’Escola Tanit, Montserrat Ruiz, va explicar a Pere Aragonés, Josep Cambray, Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma, Mireia González, regidora d’educació, i Antoni Morral, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, entre d’altres l’aliança que el centre té amb l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), que els ha aportat coneixements sobre l’Antàrtida a través de metodologies que impliquen l’alumnat i l’apropen a la ciència.

  Tenir a l’ICM-CSIC com a company d’aliança ha permès a l’escola Tanit incorporar el coneixement d’aquesta institució en els projectes científics de tot el centre, des d’un enfocament globalitzat de l’aprenentatge. La visita institucional a l’escola va ser un reconeixement a un equip docent innovador, compromès, rigorós, entusiasta, que, com la resta de centres Magnet, treballa dia a dia per la qualitat i l’equitat educativa.