El centres Magnet participaran en la Nit de la Recerca 2022

Tags
  • aliances magnet
  • nit de la recerca

Els centres Magnet participaran en la Nit Europea de la Recerca que se celebrarà el proper 30 de setembre de 2022 per apropar la recerca i la innovació dels partners al públic de totes les edats. 

La participació dels centres Magnet a la Nit Europea de la Recerca els permetrà visibilitzar l’aliança amb el partner tot mostrant a la ciutadania que als centres educatius també es fa recerca, tant si l’aliança té un eix científic o tecnològic com si és de l’àmbit artístic. A més, les activitats i propostes que generi aquest esdeveniment poden afavorir que les famílies del municipi coneguin el centre alhora que també poden despertar vocacions científiques.

La Nit Europea de la Recerca

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes al públic de totes les edats de manera planera i divertida.

Aquest esdeveniment se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps i compta amb una convocatòria de finançament europeu dins la línia d’ajuts per a investigadors Marie Sklodowska Curie. En l’edició anterior es van dur a terme més de 200 activitats al territori català que van incloure xerrades, tallers, experiments, espectacles i jocs.

En aquesta línia, els centres estan treballant amb els partners i els formadors magnet per oferir tallers d’experimentació, rutes nocturnes, observacions, mappins o projeccions làser o audiovisuals, recollides de dades, curses d’enginys, escapes room, espectacles, debats científics o xerrades divulgatives entre d’altres.

La Nit Europea de la Recerca és un projecte conjunt de diverses universitats i institucions per coordinar activitats a tot el territori català. Les institucions que la impulsen són: l’Associació Catalana de Comunicació Científica, l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, La Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Vic i la Fundació Jaume Bofill.