Descobrint el modernisme de Reus amb un projecte de georeferenciació

Tags
  • aliances magnet
  • mobile history map
Reporters pel modernisme Marià Fortuny 1 b32

L’alumnat de 5è de l’escola Marià Fortuny (Reus) és finalista als Mobile Student Awards en la categoria Mobile History Maps pel seu projecte “Descobreix el modernisme”. 

“Descobreix el modernisme” sorgeix a partir d’un repte entre l’escola La Mercè (Tortosa) i l’escola Marià Fortuny (Reus), compartir el patrimoni artístic i cultural de les seves respectives ciutats. Els edificis modernistes van ser els escollits com element més representatiu de la Capital del Baix Camp després d’una exhaustiva recerca per part de l’alumnat de cinquè. Documentar i estudiar els edificis a partir d’entrevistes a persones i institucions referents de Reus, va ser el següent pas. I va ser llavors quan va sorgir la idea de localitzar tots els edificis en un mapa web i crear una ruta gamificada a través de preguntes. L’objectiu és que els companys de l’escola de Tortosa coneguèssin el patrimoni de Reus d’una forma lúdica.

A més de compartir el projecte amb l’escola La Mercè, l’escola Marià Fortuny, en aliança amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’ETSA-URV, va decidir presentar-lo a la 8a edició dels mSchools Student Awards, que es realitza en un espai firal virtual que s’obrirà al públic el dilluns dia 7 de juny i estarà obert fins al 17 de juny, data de la cerimònia de proclamació dels guanyadors.

mSchools Student Awards – Mobile History Map 2020-2021

L’objectiu del concurs mSchools Student Awards – Mobile History Map 2020-2021 és promoure els projectes desenvolupats per l’alumnat i compartits a la plataforma digital Mobile History Map, una web i app de georeferenciació que promou el treball per projectes i l’aprenentatge-servei.

El treball a través de la plataforma digital Mobile History Map fomenta les habilitats digitals, creatives i col·laboratives dels alumnes en el desenvolupament de projectes singulars i de qualsevol àmbit curricular relacionats amb el seu entorn més proper (barri, municipi, comarca, etc.).