Decàleg sobre els espais públics lleidatans de l’escola Camps Elisis

Tags
  • aliances magnet
Paeria Lleida B34

L’alumnat de l’escola Camps Elisis va presentar un decàleg a la Paeria, una proposta que concep els espais públics de Lleida com a indrets d’aprenentatge i salut i que ha estat elaborada a partir de l’aliança magnet amb el Col·legi d’Arquitectes.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, es van reunir el passat 16 de juny amb un grup d’escolars i professorat del centre, que els van explicar la seva proposta basada en el lema Construïm Espais d’Aprenentatge i Salut.

El decàleg que n’ha sorgit inclou els conceptes següents:

-salut: agafa aire i activa’t.

-benestar: gaudeix, cuida i emociona’t a l’aire lliure.

-convivència: respecta-ho, és per a tothom.

-inclusió: espais accessibles per gaudir.

-biodiversitat: compartim l’espai amb diferents espècies.

-proporcionalitat: els pulmons dels nostres barris.

-usos: utilitza les places per fer cultura.

-clima: gaudeix tot l’any.

-materials: valora l’origen dels elements del parc.

-manteniment: deixa’m com t’agradaria trobar-me.

Miquel Pueyo i Sandra Castro han destacat la feina realitzada per l’Escola Camps Elisis i han subratllat que la seva aliança amb el Col·legi d’Arquitectes dona un caire nou a la visió de l’entorn, prenent l’arquitectura com a eix vertebrador de l’aprenentatge.

L’alumnat del centre ha observat el barri i la ciutat des de la vessant urbanística i social i destaca que l’espai que habita i utilitza ha de ser agradable, acollidor i adaptat a les necessitats dels seus habitants. També ha de ser sostenible i respectuós, ha de tenir un disseny especial, artístic i innovador, ha de tenir en compte la diversitat, la petjada cultural i històrica i ha de fer ús dels avenços tecnològics que evolucionen per millorar la vida de les persones.

El programa Magnet té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució d’excel·lència. Aquesta aliança permet al centre desenvolupar un projecte innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.