VÍDEO Com començar una aliança magnet? L’Escola Joan Maragall i CREAF

Tags
  • aliances magnet
Creaf Maragall 3

L’Escola Joan Maragall (Sant Cugat) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals ls estan a punt de començar una aliança magnet que durarà 4 anys i que permetrà al centre educatiu santcugatenc desenvolupar un projecte transformador a partir de l’àmbit de coneixement del CREAF. En aquesta ocasió, l’Escola Joan Maragall i el CREAF van dur a terme una activitat conjunta vivencial i participativa a Can Balasc, l’Estació Biològica del Parc Natural de la Serra de Collserola (Can Balasc), el passat 11 de maig.

Durant la primera trobada el claustre de l’Escola Joan Maragall (Sant Cugat) va poder conèixer qui són i què fan els científics del CREAF, que van oferir-los una mostra d’allò que fan tot compartint perquè ho fan i com ho fan. Això va permetre al claustre inspirar-se i començar a fer connexions entre el saber del partner i el que passa a l’aula. Per fer-ho possible, el CREAF va oferir activitats experiencials per descobrir com el clima ha condicionat el creixement del bosc i activitats relacionades amb la respiració del sòl, entre d’altres.

Què ha de passar en una primera trobada?
Els objectius d’aquesta primera trobada del centre educatiu amb la institució han estat afavorir el coneixement mutu i la sintonia entre els agents, esbossar possibles accions i generar desig vers la proposta de col·laboració.  ​Aquest és un exemple a tenir en compte a l’hora de planificar les primeres trobades del centre educatiu i la seva institució partner. Per tal d’afavorir el coneixement mutu i generar una relació de reciprocitat, la proposta és que es duguin a terme dues trobades inicials, una a les instal·lacions del partner i l’altra a les del centre educatiu.