Cinc centres educatius es preparen per entrar a Magnet

Tags
  • aliances magnet
5 centres convocatòria 22_23

La comissió de selecció del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu” ha escollit cinc centres educatius, que s’estan preparant per a incorporar-se al programa el curs 2023-24:

Escola Soriano Montagut, Amposta

Escola José Echegaray, Martorell

Escola Mare de Déu de Montserrat, Olesa de Montserrat

Escola Alfons I, Puigcerdà

Escola El Pi, Sant Pere de Ribes

Un cop seleccionats, aquests centres entraran a l’any 0 del projecte, una fase per validar que les escoles tenen les condicions òptimes internes i externes per poder iniciar el seu projecte magnet el curs vinent. En aquesta fase, es fa un assessorament de 15 hores amb l’equip docent per tal d’elaborar una visió compartida a quatre anys vista, es busca la institució partner i la persona formadora que acompanyaran el centre en el desenvolupament del seu projecte, i es fa un treball amb l’ajuntament i la inspecció educativa per garantir que en el municipi es despleguen les mesures d’escolarització equilibrada necessàries per l’èxit del programa. Si algun d’aquests aspectes no es pot concretar dins aquesta fase, caldrà esperar a incorporar aquest centre més endavant.

Els centres que finalment s’incorporin al programa, se sumaran als 36 projectes que actualment ja formen part d’aquest programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Educació i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.