Ciència espacial a Igualada amb l’astronauta Pedro Duque i l’ICE-CSIC

Tags
  • aliances magnet
Pint of science Gabriel Castellà B49

Presentació del llibre “Viajes espaciales” amb Pedro Duque, birra científica inspirada en el pint of science (activitats per divulgar la ciència) i una matinal científica són algunes de les propostes que l’Escola Gabriel Castellà i els experts de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC), el seu partner magnet, han organitzat per divulgar la ciència a Igualada.

Matinal de ciència i presentació de “Viajes espaciales” de Pedro Duque
L’Escola Gabriel Castellà i Raich va impulsar un matinal per descobrir la ciència que amaga l’univers adreçat a les famílies d’Igualada el passat dissabte 3 de febrer. Durant el matí, Pedro Duque, astronauta i president d’Hispasat, va presentar virtualment el seu llibre “Viajes espaciales”, una publicació adreçada a infants que comparteix les curiositats de l’exploració espacial. La presentació de llibre i les activitats i propostes científiques es van emmarcar en l’aliança Magnet entre l’Escola Gabriel Castellà i l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC).

Unes 200 famílies d’Igualada van poder veure a Pedro Duque, que va presentar virtualment el llibre adreçat a infants, Viajes Espaciales, de l’Editorial Shackleton, accedir al planetari mòbil per aprendre astronomia sense moure’s d’Igualada, visitar el Lab 2-6, un espai de ciència amb propostes sobre el moviment, el magnetisme o l’equilibri, i observar el sol amb telescopis i activitats científiques dinamitzades per l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC).

Ciència per descobrir l’espai i fomentar les vocacions científiques
Uns dies després, el 14 de març, l’Escola Gabriel Castellà va organitzar una tarda de ciència amb experts de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) amb qui mantenen aliança Magnet. Aquesta iniciativa es va inspirar en el pint of science, activitats per divulgar la ciència a tothom.

Quin és l’origen dels exoplanetes, supernoves i forats negres? Com podem fomentar la mirada científica entre els infants? Què els va motivar ser científics? Tres científics de l’ICE-CSIC va compartir les curiositats de l’espai i com fomentar les vocacions científiques entre als infants. Buscant planetes com la Terra a càrrec de Juan Carlos Morales, Investigador postdoctoral a l’ICE-CSIC i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), Romanents de Supernova: Objectes impactants i d’importància crucial per a la vida humana, a càrrec de Maria Kopsacheili, Investigadora Postdoctoral a l’ICE-CSIC, i Forats negres, estrelles de neutrons i com observar l’inobservable, a càrrec d’Alessio Marino, Investigador Postdoctoral a l’ICE-CSIC, van ser el títol les tres conferències.

El Restaurant Somiatruites va acollir la tarda de xerrada científica i birra adreçada a un centenar de persones amb interès per l’univers i per motivar la mirada científica entre els més petits.

Impactes als mitjans de comunicació: