Tallers d’arquitectura, una nova mirada sobre els espais

Tags
  • aliances magnet
  • pati escolar

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) posa a disposició dels centres educatius, infants, joves i famílies tallers online en format vídeo o presentació elaborats per professionals de l’arquitectura, amb l’objectiu d’oferir una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen. Es tracta de píndoles curtes que conviden a fer accions a casa aquests dies de vacances escolars, com ara construir una maqueta o fer un joc de llums i ombres. Podeu trobar el taller que més us interessi filtrant per nivells, des de cicle inicial fins a secundària. Us compartim també l’Espai Jocs de la Cooperativa Jordi Capell del COAC on podreu trobar activitats i llibres inspiradors de creativitat.

El COAC forma aliança magnet, conjuntament amb l’ETSA-URV, amb l’escola Marià Fortuny de Reus, a través de la seva demarcació a Tarragona, i també té és el partner de l’escola Camps Elisis de Lleida, a través de la demarcació a les terres de Ponent.

ArquiEscola apropa l’arquitectura a les aules

La voluntat del COAC d’apropar l’arquitectura a les aules va impulsar la creació d’ArquiEscola, el programa educatiu del COAC, un projecte curricular i transversal a totes les matèries per apropar l’arquitectura a partir de les noves estratègiques pedagògiques d’ensenyament significatiu i treball per projectes.

ArquiEscola, que compta amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, es basa en cinc conceptes bàsics —dimensió, llum, forma, materials i ús—; tres fases —observar, pensar i fer— i quatre conceptes transversals —perspectiva de gènere, diversitat funcional i cultural, sostenibilitat i identitats.