Amposta presenta l’aliança Magnet entre l’Escola Soriano Montagut i el Centre de Tecnificació Esportiva

Tags
  Roda de Premsa Soriano Montagut

  Aquest curs 2023-2024, l’Escola Soriano Montagut i el Centre de Tecnificació Esportiva, han iniciat una aliança en el marc del programa Magnet en què el coneixement en els àmbits de l’esport, la ciència i la salut seran els eixos de l’aprenentatge. L’Escola Soriano Montagut és el segon centre Magnet que s’incorpora al programa de Terres de l’Ebre juntament amb l’Escola Ferreries (Tortosa) en aliança amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

  L’Escola Soriano Montagut ha iniciat aquest curs 2023-2024 el projecte d’innovació educativa en aliança amb el Centre de Tecnificació Esportiva. El projecte promourà el coneixement en els àmbits de l‘esport, la salut i la ciència entre l’alumnat. L’escola d’Amposta forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que aplega 41 centres educatius d’arreu de Catalunya.

  L’Escola Soriano Montagut ha acollit la presentació del programa Magnet, que ha comptat amb la participació de representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament d’Amposta, el Departament d’Educació, la Fundació Jaume Bofill, l’Hospital de Cerdanya i el centre educatiu ampostí.

  El director i la cap d’estudis de l’Escola Soriano Montagut, Víctor Arribas i Marisin Martí, han explicat que:“Som una escola activa que repensa quina atenció educativa necessita el nostre alumnat i el programa Magnet ens aportarà l’acompanyament per fer-lo més personalitzat i vivencial”. A més, la direcció ha afegit que el partenariat amb el Centre de Tecnificació Esportiva respon a la voluntat del centre d’enfortir els aprenentatges entorn a l’esport, la salut i la ciència.

  El partenariat amb el Centre de Tecnificació Esportiva aportarà a l’Escola Soriano Montagut l’expertesa i el coneixement per generar projectes motivadors per l’alumnat, docents i famílies de l’escola. El director del CTE, Ignasi Fàbregues, ha agraït a: “Magnet poder formar part d’aquesta aliança que ens permetrà transmetre els valors de l’esport i els hàbits saludables a l’alumnat de l’escola”. Fàbregues ha afegit que aquesta aliança és un exemple com de la unió d’esforços en sorgeixen projectes extraordinaris.

  La cap de projectes de la Fundació Bofill, Roser Argemí, ha afirmat que “sense un equip docent amb ganes de renovar pedagògicament el centre, magnet no seria possible, i a l’Escola Soriano Montagut I aquesta voluntat i compromís hi és”. Argemí ha destacat també que: “la part d’equitat del programa d’innovació interpel·la molt a les administracions que han de posar mesures perquè totes les escoles d’Amposta siguin referents i tinguin aquest imant per a les famílies”.

  En aquesta línia, la directora de Servis Territorials de Terres de l’Ebre del Departament d’Educació, Montserrat Perelló, ha manifestat que: “Des de l’administració hem de garantir que tothom pugui accedir a qualsevol meta que es proposi i programes com Magnet ens hi ajuden”

  Per part de l’Ajuntament d’Amposta, la presentació ha comptat amb la participació de la regidora d’Educació, Núria Marco, que ha manifestat que: “És un orgull iniciar aquest projecte d’innovació a la nostra ciutat. A Amposta ens agrada que tot el que passi a la ciutat entri als centres i viceversa, ja que tot ajuda a transformar la comunitat”

  La roda de premsa ha comptat també amb la presència d’Èrica Ferraté, directora adjunta dels Serveis Territorials de Terres de l’Ebre del Departament d’Educació, Dolors Queralt, inspectora d’Educació, representants del CRP del Montsià Cerdanya i del claustre de l’escola.

  Activa’t per aprendre i per créixer

  L’Escola Soriano Montagut promou els sabers i aprenentatges de l’àmbit de la salut, l’esport i la ciència. Per aquest motiu el centre treballa a partir de metodologies globalitzades com els projectes i treball cooperatiu i valors com l’empatia, la generositat, la solidaritat i l’escolta. L’Escola Soriano Montagut és el segon centre educatiu de Terres de l’Ebre que entra a formar part del programa Magnet, juntament amb l’Escola Ferreries (Tortosa) en aliança amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

  L’aliança amb el Centre de Tecnificació Esportiva capacitarà al centre educatiu ampostí a fer servir el coneixement de la salut, l’esport i la ciència com a eix del procés d’aprenentatge de l’alumnat. El centre educatiu fomenta l’aprenentatge competencial a través de metodologies globalitzades com, el treball per projectes, els espais d’aprenentatge, el treball cooperatiu els quals fomenten el desenvolupament autònom de cada infant. En aquesta línia, el docent és la persona que guia, orienta i provoca que l’alumnat sigui partícip en tot el procés.

  El Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l´Ebre, que va iniciar la seva activitat al setembre del 2004, està ubicat a Amposta i té com a objectiu que els esportistes en edat de tecnificació puguin preparar i desenvolupar les seves condicions per a la practicar de l´esport i permetre d´aquesta forma el seu salt a l´alt rendiment i seguint, d´aquesta manera, un procés que vagi adaptant als esportistes a les diferents etapes en les que es trobi.

  Impactes als mitjans de comunicació: